FAQ – ofte stillede...
 
Share:
Notifications
Clear all

FAQ – ofte stillede spørgsmål om Respondoj  


Indlæg: 7599
Admin
(@lasse)
Bruger
Meldt ind: 17 år siden

Hvad er Martinusforum Respondoj?

Martinusforum Respondoj er et sted for spørgsmål om Martinus' verdensbillede. Alle registrerede brugere kan stille og besvare spørgsmål.

Man kan optjene point i systemet ved at stille spørgsmål og give svar som andre brugere giver positive stemmer. Med flere point kan man få flere rettigheder (fx til at skrive kommentarer til andres svar) og på den måde bliver systemet vedligeholdt og modereret af brugerne selv og deres kollektive præferencer.

Respondoj er ikke et diskussionsforum. Der skal være et reelt spørgsmål at besvare i de indlæg man opretter. Benyt i stedet forummet her til diskussioner og debatter.

Kan jeg bruge mit login fra Martinusforum eller skal jeg oprette en ny konto?

Man skal oprette en selvstændig konto på Respondoj og kan ikke benytte sit login fra Martinusforum. Vi arbejder på at man kan bruge sit login fra Martinusforum. I første omgang kan man oprette en Respondoj bruger med samme login og password, som på Martinusforum. Alternativt kan man logge ind med en Facebook konto.

Hvilken type spørgsmål kan jeg stille?

Martinusforum Respondoj er for interesserede i Martinus Verdensbillede, så spørgsmål der stilles her skal have en grad af relevans for denne gruppe af folk. Det kunne være:

- Spørgsmål om dele af Martinus Litteratur, f.eks. bestemte begreber eller sammenhænge som Martinus beskriver
- Spørgsmål om den mere praktiske del af Martinus' verdensbillede, f.eks. hvad skriver Martinus om vegetarisme
- Spørgsmål om praktiske dele af sagen, f.eks. hvilken litteratur der er udgivet, hvor man kan finde kurser, e.lign.

Hvilken type spørgsmål skal jeg IKKE stille?

Spørgsmålene skal have et omfang, så de er til at besvare. Det vil sige, at de skal kunne besvares, uden at man behøver at give et alt for langt svar.

Ikke chat stil

Ikke oplæg til diskussion (brug forum).

Stil ikke spørgsmål i stil med:
- Ethvert svar kan være lige gode: “Hvad er din yndlings______?”
- Svar gives i dit eget spørgsmål og du forventer flere svar: “Jeg benytter ______ til at ______, hvad bruger I?”
- Der er ikke noget konkret problem at løse eller at besvare: “Jeg er nysgerrig efter at høre, om folk tænker det samme som mig?” (Brug hellere debatforum på martinusforum.dk til dette)
- Åbne, retoriske og hypotetiske spørgsmål: “Hvad nu hvis ______ skete?”

Hvordan stiller jeg spørgsmål?

Klik på "Stil et spørgsmål i menuen foroven" eller brug boksen yderst til højre til at stille dit spørgsmål. Uddyb dit spørgsmål i den store tekstboks. Du kan tilføje såkaldte tags (se afsnit om tags nedenfor), hvis du vil. Det gør det nemmere for andre folk at søge efter spørgsmål og svar.
Afslut med at klikke på "stil et spørgsmål" forneden. Du kan også vælge, om du vil have tilsendt mails, når nogen besvarer dit spørgsmål.

Hvad er tags?

Tags er en slags etiketter, som du kan hæfte på dine spørgsmål. De fortæller i stikordsform, hvad dit spørgsmål handler om. Tags gør det nemt at søge efter spørgsmål om et bestemt emne fx jeget. Eksempler på tags kan være: Klint, Jeget, X-analyse, bøn, forsynet o.l.
Hvis et enkelt tag er mere end ét ord, skal du hæfte dem sammen med bindestreger, fx livets-bog, det-tredje-testamente og x-analyse.

Hvad er "Bedste svar"?

Den bruger der har stillet spørgsmålet har mulighed for at vælge det bedste svar blandt alle de besvarelser, der er til hans spørgsmål. Man kan altså vælge det svar , som man synes besvarer ens spørgsmål bedst. Det giver point at få valgt sit svar på denne måde.

Netiquette og forventet opførsel

Respondojs netiquettepolitik er den samme som Martinus Forum. Se her:

Det forventes, at alle deltagere behandler hinanden med høflighed og respekt.

Er jeg nødt til at logge ind?

Ja, for at kunne skrive og svare på spørgsmål er du nødt til at logge ind. Dette er for at undgå spam på sitet.

Hvad er pointene?

En bruger på Respondoj kan få point og dermed flere muligheder på sitet, ved at andre brugere afgiver positive stemmer på det indhold brugere har lagt på Respondoj. Det giver f.eks. point at en anden bruger afgiver en positiv stemme på ens spørgsmål og svar. Det er ikke muligt at stemme på sine egne spørgsmål og svar og dermed give sig selv point. De point og priviligier, man opnår er derfor givet af andre brugere. På den måde er det communitiet eller brugerne, som via deres stemmer og andre pointgivende aktiviteter udnævner, hvem som kan moderere Respondoj på forskellig vis.

Point gives på følgende måde:
Svar har fået positiv stemme +10
Spørgsmål har fået positiv stemme +5
Svar er accepteret +15 (+2 til den som accepterer)
Spørgsmål får negativ stemme -2
Svar får negativ stemme -2 (-1 til den som stemmer)

Der gives minus point, hvis man opnår negative stemmer. På den måde motiveres man til at komme med indhold, som har et minimum af kvalitet (i de øvrige brugeres øjne). At opnå god kvalitet for brugerne i spørgsmål og svar er vores mål med Respondoj.

Pointene giver følgende rettigheder:
15 Afstemninger om spørgsmål
15 Afstemning om svar
50 Tilføje kommentarer
100 Flagging af indlæg
125 Stemme indlæg ned
5000 Redigering af alle spørgsmål
7500 Redigering af alle besvarelser
15000 Redigering af enhver kommentar

(point på redigering af alle spørgsmål, svar og kommentarer er under vurdering og kan ændres)

Andre kan redigere mine spørgsmål og svar?

Ja, der er andre på sitet som kan redigere i dine spørgsmål og svar. Det kræver dog at man har opnået en del point på sitet og det er derfor kun dem som andre indirekte har bedømt til at være egnede til jobbet via deres egne bidrag til sitet.

Mere hjælp?

Stil spørgsmål i dette forum. Her kan du også komme med input til Martinusforum Respondoj, have dialog om dens udvikling eller hvad der ikke er direkte spørgsmål og svar om Martinus Verdensbillede.

1 Reply
Indlæg: 7599
Admin
(@lasse)
Bruger
Meldt ind: 17 år siden

Der står mere om hvad Respondoj er for noget her: https://www.martinusforum.dk/respondoj/8/hvad-er-martinusforum-respondoj

Svar
Share:

Pin It on Pinterest

Share This