MartinusForumDk

Martinus Center Klint

Martinus Center i Klint er et kursus center med kurser, foredrag og studiegrupper om Martinus Verdensbillede. Centeret har åbent det meste af året med højdepunktet i sommersæsonen med fulde kursusuger.

Begyndelsen for Martinus Center Klint

Martinus Center blev grundlagt i 1935 efter der var opstået et behov for at folk kunne mødes til undervisning og studier af Martinus analyser. Resultatet blev et køb af et areal ved Klint ved Nykøbing Sjælland. Det var Martinus selv der opdagede området og med hjælp fra venner af hans sag, købte han grunden ved Klint. Det første år blev der bygget syv sommerhuse. Senere kom flere sommerhuse til samt en foredragssal.

Klintsøgård

Klintsøgård

I 1938 købte man Klintsøgård. Det viste sig dog at der ikke var penge til at beholde Klintsøgård og hovedbygningen blev solgt fra igen i 1953. Men man fik i den forbindelse flere arealer og en række hønsehuse, som blev og stadig er indrettet som pavilloner, hvor kursister kan bo i løbet af året i forbindelse med kurser og arbejdsuger.

I årenes løb er der primært via arv kommet flere sommerhuse til centeret. Derudover er der blevet bygget to pavilloner, en større foredragssal og et fælles spisested kaldet Terrassen. Martinus Center Klint har også et areal til camping, som bruges flittigt i sommersæsonen. I dag kan Martinus Center huse ca. 300 personer i højsæsonen. Læs mere om begyndelsen under klintebilleder.

Martinus Center i dag

Foredragssalen i Martinus Center Klint

Foredragssal i Martinus Center Klint

Martinus Center i Klint er i dag et undervisningssted i Martinus Verdensbillede. Hovedsæsonen er 6 uger om sommeren, hvor man kan komme en eller flere uger. Hver uge har et tema.

En typisk kursusdag består af et foredrag om formiddagen efterfulgt af en studiegruppe. Om eftermiddagen er der som regel en gennemgang af et eller flere af Martinus symboler. Om aftenen er der endnu et foredrag og/eller underholdning. De to sidste uger af sæsonen er internationale uger, hvor der kommer en del ikke-skandinaver.

I de internationale uger bliver foredragene tolket til forskellige sprog og studiegrupperne er også på forskellige sprog. Find foredrag og kurser på Martinus Center Klint.

Frivilligt arbejde

Der er kun få fastansatte i Martinus Center Klint og med den korte sæson og de mange huse, kan stedet kun løbe rundt rent økonomisk fordi der der bliver doneret penge og så mange kommer og hjælper med det praktiske arbejde på centeret. Der afholdes arbejdsuger i Martinus Center Klint 2-3 uger om året. De ”store” uger ligger i påsken og i efterårsferien. Derudover er der flere som bor i perioder på centeret og hjælper til. Arbejdet er frivilligt.

Anden info om Martinus Center Klint

Se også Thorkil Schultz Nielsen’s “Klintebilleder”, Martinus Instituts side om Martinus Center eller Martinus Instituts dedikerede side for Centeret. Du kan også se mere om Martinus Center KlintMartinus Wiki.