Abstraktioner i åndsvidenskaben

Martinus kosmologi (åndsvidenskaben) er et verdensbillede, der både rummer nogle meget overordnede og enkle beskrivelser af livet, samt nogle meget detaljerede og komplekse beskrivelser af livet. Det skyldes, at Martinus i sine beskrivelser bevæger sig på forskellige abstraktionsniveauer.

Når Martinus er mest abstrakt i sine beskrivelser, kommer overordnede udtryk til syne som "Alt er såre godt" eller "Livet er noget, som er". Når Martinus er mest konkret i sine beskrivelser, er det ofte om ting, man som menneske kan sanse i den fysiske verden.

Kenneth Ibsen giver i denne artikel et bud på, hvordan man kan identificere de forskellige abstraktionsniveauer i åndsvidenskaben. Artiklen er af tekniske årsager lagt udenfor Martinus Forum, og kan ses på følgende link:

http://www.kenneth-ibsen.dk/Kosmologi/VisKosmologi/PHP_Kosmologi_Artikel_Abstraktion.php

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of

Hvad er det for et billede du har sat på?
[img]https://www.martinusforum.dk/sites/default/files/imagecache/Forside_teaser_stor/abstraktion.jpg[/img]

Det passer godt til artiklen 🙂

Hej Kenneth, Jeg har fået læst din artikel. Jeg synes at det er en god artikel. Sproget flyder virkelig godt i den. Jeg har nogle kommentarer til artiklen. De er en form for opstramninger. Du kan tage dem som du vil. Husk at denne her form for kommentarer måske kan virke lidt hårde, men er positive. De er meget bedre end “who cares?”, som var den værste type man kunne få da jeg var i forskningsverdenen for så var artiklen ikke en gang god nok til at folk gad investere tid i den. Så hellere 5-10 sider som splittede ens… Read more »