Grønsags-Chop-Suey med ris (1 person)
½ løg skæres i skriver, der deles i 4
1 mellemstor Squash i store tern (ca. 1x1 cm)
250 g champignon i skiver
2 spk olivenolie
ris (jeg plejer at regne til 2 pers)
Sæt risene til kogning efter anvisning på pakken.
Løgene svitser i olien. Champignon og squash tilsættes. Skru ned for varmen og lad grønsagerne små-koge i deres egne safter. Smag til med salt og peber.
Velbekomme...
Tina :0)
Brændende kærlighed (1 pers)
250 g kartofler i skiver koges i vand til de er møre. Moses og røres med lidt margarine og mælk. Smages til med salt.
½ løg i halve skiver
250 g champignon
Løget ristes let i margarine, champignon tilsættes og ristes med til de er gyldne. Smages til med salt og peber.
Velbekomme
Tina :0)
Selleri-filet:
...smager lidt som en fiskefilet ! Kan spises med kartofler og persillesovs - eller på et stk rugbrød med lidt remoulade, citron og karse.
En skive kogt selleri (1 cm) vendes først i mel, derefter i æg og rasp og steges.
Sellerien kan, i stedet for rasp, vendes i sesamfrø - det smager skønt !
Hvede-frikadeller: (ca 8 stk)
1 dl hel hvede (koges i 50 min)
1 løg
2 æg (hørfrøskum kan evt bruges i stedet - har dog ikke prøvet det selv)
1 dl havregryn
1 spk mel
mælk
salt/peber
Den kogte hvede findeles gennem en robust persillehakker (eller lign) sammen med ½ løg - den anden halvdel af løget hakkes fint.
Æg, havregryn, mel, salt og peber tilsættes og røres med mælk, til farsen er lind - må ikke blive for tynd.
Lad farsen trække ½ time. Er den blevet for tør, så tilsæt lidt mælk.
Steges for jævn varme, som alm frikadeller.
Jeg har prøvet at bruge Cous Cous og de smager da udemærket, men når du bruge hel hvede, får du alle de gode ting med fra kornet og en meget bedre konsistens i frikadellen.
Hurtig gulerodssuppe (1 pers)
2 gulerødder
1 lille løg
2 spk olivenolie
½ l vand
1 dl suppehorn (pasta)
1 spk Cheesy friskost
lidt grøntsagsboulion (feks Knorr - her skal bruges 1/4 terning)
salt/peber
Del løget og skær hver halvdel i skiver. Riv gulerødderne groft. Svits i olivenolien. Hæld vandet på, tilsæt ost og suppehorn - kog til pastaen har fået nok (efter anvisning på posen) Smag til med salt og peber. Pynt med lidt persille og server godt brød til.
Ingredienser:
4 store kartofler
2 løg
2 æggeblommer
2 æggehvider
4 spsk havregryn
1 tsk karry
salt, peber
purløg
Fremgangsmåde:
olie til stegning
Kartofler og løg rives groft.
Æggeblommer og kryderierne blandes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes i.
Lægges i passende klatter på en varme pande med olie og steges i ca. 10-12 min.
Serveres
Den er go
VH
Pelle asc
Til orientering...
Jeg har fundet ud af, at Port Salut - en halvfast skæreost - er lavet med vegetabilsk osteløbe.
kh
Tina :0)
50 liter Cola
Frem med kjøkkenvekta, og sett i gang, og vips, så har du 50 liter Coca Cola. Her er den hemmelige oppskriften
2-3 dråper Korianderolje.
2-3 dråper Appelsinblomstolje
0.94 gram Appelsinolje
1.79 gram Sitronolje
0.14 gram Muskatolje
0.41 gram Kanelolje
Dette blandes godt sammen med
9.97 gram ren Alkohol og
5.5 gram Vann
La dette stå i 24 timer. Da skiller miksturen seg, og her bruker du den klare gulaktige vesken som legger seg på toppen, og dette er den hemmelige X-7 blandingen.
Dette blandes videre med:
4.88 kilo sukker som løses opp i minst mulig kokende vann, slik at sukkeret blir flytende.
La dette kjøles. Videre så tilsettes.:
73 gram Karamellsaus
6.3 gram Koffein
22.4 gram Fosforholdig Syre
Så må du finne frem i kjøkkenskapet.:
2.24 gram Coca-blader.
Du må gjerne ta ut kokainen av Coca-bladene, noe som ikke har vært benyttet siden 1903
En fingerklype pulver fra nøtten på Colatreet drysses i blandingen
Så skal du lage en tykk sirupsaktig væske. I denne heller du .:
61 gram Lime-Juice
38.7 gram Glyserin og
3.05 gram Vanilje-ekstrakt
Så heller du i X-7 væsken og rører kraftig om. En del av den ferdige væsken tynnes ut med 5.55 deler kjølig mineralvann, for eksempel. Så, vips, så har du Coca Cola.
Nå har du nok til å lage 50 liter Cola, men pass på så du ikke kjøper massasjeoljer, da disse kan være giftige!
Selvfølgelig kan du fortsatt handle dette svineriet på butikken, men vil du prøve deg, så skal du se det flasker seg.
Lykke til. :-X
[align=center][/align]
Her er link til "Bønneburgere" på www.hamduved.dk ...Klik her
Er der nogen der har en opskrift på en vegetar-fars der minder i konsistens om kødfars til boller i karry? Der må meget gerne indgå tofu, ellers tak for hvad som helst?
Min søn på 4 er VIIIILD med boller i karry, men det er altså slut med at lave det med døde dyr
Så tak for lidt fars-hjælp!
Sultne
Søs
Hej Søs.
Jeg laver somme tider de herligste vegedeller, vegetariske frikadeller, af en fars bestående af ris, f.eks. parboiled ris, som først skal koges, og forskellige kogte grøntsager, som bønner, majs, gulerødder, skårne i terninger, o. a. hvad man nu kan have og evt. tilsat lidt salt eller krydderier. Derefter tilsættes lidt hvedemel og et æg eller to. Prøv dig frem. Farsen formes til boller og steges på en pande som alm. frikadeller. Der bliver de lækreste vegedeller ud af det med sprød skorpe og en herlig smag.
Kærlig hilsen,
Kjeld.
Tak for dit bidrag Kjeld.
Men det er ikke det skal jeg bruge. Jeg laver selv de lækreste vege-deller, nogen af dem med rødbeder. Så bliver de jo røde, og dermed til Spiderman-deller. Det virker for en lille dreng på 4 Han er forøvrigt også glad for dem i madpakken, det er jo sejt at kunne sige at man har en Spiderman-frikadelle-mad.
Nej, det jeg skal bruge er en fars der kan "tåle" at blive kogt, uden den falder fra hinanden. Jeg har prøvet at koge de forskellige fars-versioner jeg har eksperimenteret med, men skidtet falder fra hinanden når jeg koger det. Og så bliver der jo ikke så mange boller i karry, vel? :'( Jeg har også prøvet at lave en falafel-masse med tofu, og stegt dem, men at putte sådan nogle i en karrysovs, det går ikke. Der skal ikke være stegeskorpe på en boller-i-karry-bolle
Og der må ikke indgå ris i opskriften, for til boller i karry spiser man jo ris, og at spise ris til mine ris, det går heller ikke
Så en kogeægte vege-fars, uden ris, det er det jeg skal bruge.
Min lille dreng vil SÅ gerne have boller i karry
Nogen forslag ???
Søs
Hej Søs...
Du kan evt prøve med denne fars - den minder utroligt meget om alm kødfars. Hvorvidt den kan koges ved jeg ikke, men hvis du tilsætter 1 æg mere, tror jeg det kan lade sig gøre, for det er jo proteinerne i kødet, der stivner når de bliver varme og æg indeholder jo temmelig meget protein. Du vil sagtens kunne mose lidt tofu ud i den uden at der skulle ske noget ved smagen, men det vil helt sikkert højne dellernes næringsværdi !
Hvede-frikadeller: (ca 8 stk)
1 dl hel hvede (koges i 50 min)
1 løg
2 æg (hørfrøskum kan evt bruges i stedet - har dog ikke prøvet det selv)
1 dl havregryn
1 spk mel
mælk
salt/peber
Den kogte hvede findeles gennem en robust persillehakker (eller lign) sammen med ½ løg - den anden halvdel af løget hakkes fint.
Æg, havregryn, mel, salt og peber tilsættes og røres med mælk, til farsen er lind - må ikke blive for tynd.
Lad farsen trække ½ time. Er den blevet for tør, så tilsæt lidt mælk.
Steges for jævn varme, som alm frikadeller.
Jeg har prøvet at bruge Cous Cous og de smager da udemærket, men når du bruge hel hvede, får du alle de gode ting med fra kornet og en meget bedre konsistens i frikadellen.
Held og lykke ( og sig endelig til hvis det lykkes )
kh
Tina :0)
Tak :-*
Jeg lover jeg melder tilbage om eksperimentet. Får nok først mulighed for at teste søndag eller tirsdag.
Har selv tænkt på det med hørfrø .... men jeg vidste ikke at det var proteinerne i kødet der får det til at stivne ved kogning, og mon der er proteiner i hørfrø-slim? Jeg ved der er meget fedt i, men proteiner? ??? Måske skal jeg bare prøve med et ekstra æg.
Søs
Hej Søs...
Æg har 6,25 g protein pr 100 gr spiselig del æg.
Hørfrø har 5,30 - men det er nok noget nemmere at sætte 100 gr æg til livs, end 100 gr hørfrø
Hilsen
Tina :0)
Hej Søs...
Jeg har lige prøvet med 2 æg. Det kan lade sig gøre, men
1)
farsen SKAL stå ½ time, så havregrynene bliver bløde
2)
evt løg skal være meget fint hakket - evt kan hele løget køres igennem persillehakkeren. Store stykker løg stritter lidt ud og jeg tror de kan være med til at bollen går i stykker
3)
vandet må kun småkoge og bollerne skal koge i mindst 20 min, før farsen er gennemkogt.
Der er lidt med smagen. Når jeg har lavet frikadeller af farsen, så har stegningen jo været med til at give smag, så jeg tror lidt krydderi vil gøre underværker.
Prøv dig frem og prøv med et ekstra æg - undlad mælken i første omgang, så farsen ikke bliver for tynd.
kh
Tina :0)
Jeg har lige prøvet med 2 æg. Det kan lade sig gøre, men
1)
farsen SKAL stå ½ time, så havregrynene bliver bløde
2)
evt løg skal være meget fint hakket - evt kan hele løget køres igennem persillehakkeren. Store stykker løg stritter lidt ud og jeg tror de kan være med til at bollen går i stykker
3)
vandet må kun småkoge og bollerne skal koge i mindst 20 min, før farsen er gennemkogt.
Der er lidt med smagen. Når jeg har lavet frikadeller af farsen, så har stegningen jo været med til at give smag, så jeg tror lidt krydderi vil gøre underværker.
Prøv dig frem og prøv med et ekstra æg - undlad mælken i første omgang, så farsen ikke bliver for tynd.
kh
Tina :0)
Du er en stjerne. Mange tak for dine foreksperimenter! Stort knus til dig. Og "krudt" skal jeg nok komme i, jeg er vokset op med sydlandsk / græsk inspireret mad, så krydderier kommer der nok i. De bliver ikke kedelige!
:-* Søs
Hej Tina
Så fik jeg prøvet. Kunne ikke få fat på hel hvede, så jeg købte en pose flækkede. Skulle så nok have taget lidt mere end en dl. Tog kun de 2 æg, og lidt mere mel.
Selve kogningen: Ok, de smattede ikke ud.
Smag: Ok, jeg havde puttet lidt revet gullerod og godt med chili og frisk timian i.
Konsistens: Ikke godt. De var smattede og bløde at bide i. Opgav at give dem til min dreng. Endte med at jeg stegte de kogte boller Så kan de måske bruges med salat i et pitabrød. Men det virker lidt overdrevet at koge hvede, blande det sammen med andre ting, koge blandingen, for så at stege de kogte boller :
Hvad pokker skal man komme i så de får lidt af den samme konsistens som en kød-fars-bolle har? ???
Men tak for hjælpen, skal du nu have alligevel
Søs
Hej Søs!
På biblioteket har jeg lånt en bog af Virtus Schade der hedder "Der kommer en kannibal til middag". Deri er der en opskrift på vegetarisk boller i karry. (Eller også er det i "Der kommer en vegetar til middag " som han også har skrevet.)
Nå men opskriften er:
Vegetarisk boller i karry
Fars:
2 spsk rasp
4 spsk havregryn
1 stort, revet løg
1/2 stor fintrevet gulerod
1 spsk. soya
1 fed knust hvidløg
1 æg (let sammenpisket)
3 spsk mel
3 spsk øl
2 spsk flydende Maggi
1 tskf salt
1 teskf peber
2 spsk pilerod.
Alt undtagen pilerod røres sammen. Pilerodspulveret røres op med 1 spsk. koldt vand og røres i.
Formes med en te-ske. Koges på svagt blus i vand med en bouillon-terning 8-10 min.
Saucen
kogevandet
2 dl. fløde
100 g smør
salt, peber, mel
1 spsk karry
Kogevandet jævnes med mel/vand-jævning. Fløde, smør og karry koges med ca 5 minutter. (evt mere vand)
Smag til med salt og peber. Put bollerne i og varm op.
Serveres med ris.
Retten smager til forveksling som kødversionen.
.............
Pilerod (Arrow root) er det der binder det sammen. Kan købes i helsekostforretninger.
....
...
...
Retten smager til forveksling som kødversionen.
.............
Kæreste Jan
JAAAAAAAA! Det lyder rigtigt. Kender godt den bog om en kanibal der kommer til middag. En af de første vegetar kogebøger jeg lånte efter jeg var holdt om med at spise døde dyr. Stærkt underholdende bog.
Det er mange år siden jeg har haft fingrene i den.
Tusind tak skal du ha'!
Den opskrift må prøves, jeg TROR på den. Min søn sender sin tak på forskud.
:-* :-* :-* :-* :-* :-*
Søs
Hej Jan...
Tak for opskriften... den vil jeg prøve !
kh
Tina :0)
På opfordring fra forskellige over i Klint er her links til hjemmesider, hvor man kan købe/bestille quorn.Â
1. Food from Home http://www.englishfoodsupplies.dk/shop/default.asp
2. abigail's http://www.abigail.dk/
... scroll ned til "Vegtarian" i menúen begge steder. Levering i stort set hele Danmark!
Anette