MartinusForumDk

Tro kontra viden - ...
 
Del:
Notifications
Clear all

Tro kontra viden - Erik Gerner Larsson (k157)

lasse
(@lasse)
Bruger Admin

Dette emne er oprettet til feedback på foredraget nedenfor. Man er meget velkommen til at deltage med feedback på foredragets kvalitet, dets beskrivelse og lignende. Spørgsmål og svar til indholdet af foredraget kan ske på vores forum om Martinus Verdensbillede eller vores spørgsmål svar sektion - Martinus Respondoj. Hvis du ikke allerede har en konto, så skal du oprette en konto og logge ind for at kunne deltage.

Se også FAQ om digitalisering af foredrag. Alle er velkomne til at deltage.

Information om foredraget
Foredragsholder: Erik Gerner Larsson
Dato: 7. juli 1971
Sted: Martinus Center Klint
Lydkvalitet: En anelse støj. Foredragsholder går væk fra mikrofonen et par gange. Tale er til at høre. Bånd vendes omkring 28min.

Brug af symboler/billeder i foredraget:
ca. 15m00s billede af Vitus (?).
ca. 19m30s Tre impulser ind over jorden. Symbol 1.
32m Symbol hvor man kan se forskellige riger. Der er en stjerne. Symbol 4 - vejen mod lyset?

Beskrivelse til foredraget (til siden hvor foredraget vises):
Nogle tror at de ved. Dette gælder også kosmologien. Følelsesbegrundet. Tro kan kun erstattes viden via kosmisk selvoplevelse eller åbenbaring. Man må komme bort fra at ignorere begrebet tro. Kosmologien kan tilegnes via selvstudier. Lærer indenfor Martinus verdensbillede tager det de har forstået og er inspireret af og giver det videre. Man kan stå som troende overfor dele af kosmologien selvom man har forstået meget. Historie om Vitus. Mennesket har humor. Det har dyret ikke. Jordmennesket er under indflydelse af tre impulser (symbol 1). Villighed for at tage ansvar for sine egne handlinger i takt med åndelig modenhed. Skrift ekspert med solid viden om verdensbillede (den 3. eller ny verdens impuls). Erik Gerner Larssons møde med Martinus som 22 årig. Vær positiv tvivler. Maskine som påviser at planter kan skrige. Planten beder når "den hænger". Dyret er et levende væsen og et yngre væsen end os selv. Dyrets skrig. Jordmennesket kan sig "jeg". Det kan dyret ikke. Udfordringer/smerte i forbindelse med mødet med åndsvidenskaben pga. afvigelse. Hjælp via Martinus arbejde. Hjælp til ikke at bruge den "løftede pegefinger". Hjælpsomme "kødspisere" med få liv til at få det aflagt. Manglende ydmyghed. Stjerne (på symbolet) som symbol for mødet med Gud. Besked fra Martinus - tag godt imod de nye, som kommer til centeret.

Anden information:
Det foredrag der refereres til dagen før. Link til foredrag om idealistiske bevægelser (ca. 36:00)

Links i beskrivelsen
Emne om foredraget. Stil spørgsmål. Relaterede spørgsmål og svar (tag).

Tags:
tro, viden, intellektuel tro, foredrag-vs-selvstudier, forelskelse, verdens impulser,

Udestående (ikke del af beskrivelsen):
- Hvilket billede af Vitus bliver brugt.
- Det foredrag der refereres til dagen før.
- Det foredrag der refereres til dagen efter.
- 32m Symbol. Forskellige riger.

Citer
Topic starter Lagt op : 10/05/2016 18:17
Kenneth Ibsen
(@kenneth_ibsen)
Medlem Admin

Virkelig god lyd. Tænker du at lægge dem ud når du har lavet dem alle, eller bliver de offentliggjort drypvis?

SvarCiter
Lagt op : 10/05/2016 21:00
lasse
(@lasse)
Bruger Admin

Super med lyden. Det bliver drypvis udgivelse. Der er nogle hundrede bånd, så det kommer til at tage tid at få det ud. Jeg håber at der er nogle som har lyst til at være med til at lave beskrivelser, tags, finde ud hvilke symboler der bruges, o.lign. Det regner jeg med at bruge "Digitalisering af foredrag"-forummet til.

SvarCiter
Topic starter Lagt op : 10/05/2016 21:10
Del: