Af Else Byskov

”Jeg tror, at Gud bliver lidt småsur, når vi går forbi farven lilla i naturen uden at lægge mærke til den”.

Dette citat kunne man for et par år siden læse i det engelske spirituelle månedsblad ”Kindred Spirit”, og det er inspireret af Alice Walkers verdensberømte bog ”Farven lilla”.

Nu ved vi fra Martinus, at Gud nok ikke bliver hverken småsur eller fornærmet, men det kan alligevel være en god idé at tage den pointe op, at det er vigtigt at huske at se skønheden i livet.

I dag bliver vi tæppebombet med dårlige nyheder og dommedagsprofetier som aldrig før. Der er global opvarmning, terrorisme, jordskælv, oversvømmelser, økonomisk krise, klimaforandringer, overbefolkning, krig, forurening osv. Hvis man kun fokuserer på de negative sider af livet på Jorden lige nu, så er det nemt at blive deprimeret og nedtrykt. Det ser jo ærligt talt sort ud. Der er dem, der mener, at de ikke kan være glade, fordi der findes alle de negative tendenser lige nu.

”Hvordan har du det?”, spurgte jeg en bekendt. ”Jo, jeg har det fint, men med de klimaforandringer kan jeg jo ikke være glad”, sagde han.

Kan man nu ikke det? Skulle man ikke lige se, om man ikke kunne finde noget lilla at se på i stedet for? Jo, men mange vil så mene, at hvis man gør det, så bliver man beskyldt for at være urealistisk og verdensfjern. Eller hvad?

Nej, for det er ikke godt at gå rundt og være nedslået og deprimeret, for dermed nedbryder man sit helbred. Martinus kommer ind på dette i artiklen ”Unaturlig træthed”. Han skriver:

Det er farligt at vandre i alt for lang tid i depression. Depression er nemlig det samme som sygdom i tænkeevnen. Den deprimerede har mistet evnen til at se tilværelsen i dens normale fremtræden. Han kan kun se den i et sort mentalt lys. Han vandrer hele tiden i tankeverdenens skyggeregioner. Det er ligesom, han ikke kan finde vej ud af disse skyggeregioner og ind i tankeverdenens solskinsegne.” (Martinus:”Unaturlig træthed”, kapitel 2, Småbog nr. 16 ”Reinkarnationsprincippet”).

”Tankeverdenens solskinsegne” – sikke et skønt begreb, som Martinus her introducerer. Men hvorfor er det lige, at vi skal vandre ind i disse tankeverdenens solskinsegne? Det skal vi fordi det kun er med solskin i sindet, at vi kan opretholde vores naturlige legemlige sundhed. Om dette interessante aspekt siger Martinus:

Da alle tanker er en strålekraft, der ikke blot gennemstrømmer og ledes gennem hjernen, men også gennemstrømmer atom- eller mikrostrukturen både i blodet, muskulaturen og nerverne, bliver det ikke lige meget, hvilke tankearter der således går gennem organismens mikroliv og organer. Da glædestanker udgør den normale livskraft i den animalske organismestruktur, bliver denne livskraft altså beskadiget i samme grad, som mennesket er fyldt med vredes-, depressions- eller martyriumstanker.” (Ibid. kapitel 9).

Hvis vi i lang tid fokuserer på de negative aspekter af livet på Jorden lige nu, så underminerer vi vores livskraft. Den menneskelige organisme er nemlig beregnet til kun at kunne fungere optimalt, når det er glædestanker, der gennemstrømmer dens mikrostruktur. Sådan er vi altså indrettet: vi må tænke glædestanker for at kunne opretholde vores normale sundhed. Med depression og negativ tænkning underminerer vi vores helbred. Vores tanker er en langt mere betydningsfuld faktor i vores helbred, end de fleste mennesker tror. Martinus går så vidt som til at sige, at vores tanker er den største faktor i vores helbred – vigtigere end både gener, arv og miljø.

Martinus siger: ”Som vi her har berørt, udgør tanken altså det samme som individets livskraft og er dermed hovedfaktoren i bestemmelsen af individets sundhed og sygdom såvel legemligt som sjæleligt.” (Bisættelse, kap. 48).

Men hvad skal vi så gøre for at undgå at blive deprimerede, når der nu er klimaforandringer, terrorisme og jordskælv?

Der er kun ét at gøre: brug din evne til at fokusere. Lad være med at fokusere på alt det, du ikke bryder dig om og som gør dig ked af det, irriteret og sur.

Jamen, det kan jeg da ikke, vil de fleste nok indvende, for jeg bliver jo hver dag konfronteret med alt det dårlige.

Ja, det kan man jo blive, hvis man vælger at se nyheder på de danske kanaler. Men det kan man jo bare lade være med. I det hele taget er det en god idé, at være meget mere kræsen med hensyn til, hvad man fodrer sin bevidsthed med, end mange mennesker er. Man skal tænke på at ens bevidsthed er ens ”allerhelligste” – det er sædet for ens tanker, og når man ukritisk lukker tristheder ind, så forurener man i virkeligheden ikke blot sine tanker men dermed også hele legemet. Så man bør faktisk passe på som en smed med, at man ikke lukker for meget af det negative ind.

Men det ville være meget bedre, hvis der ikke var terrorisme, klimaforandringer og krig. Hvis bare de ting var væk, så kunne jeg være glad. Jeg kan først blive glad, når verden bliver bedre. Ok, men så må du nok indstille dig på at vente meget længe. Eller akceptere at du underminerer dit helbred med dine triste tanker. Eller vælge en anden strategi: Øv dig i at fokusere på det, du kan lide, lær at lede efter farven lilla og vær taknemmelig over de dejlige mennesker og ting du har i dit liv.

Taknemmelighedstanker er et rigtigt godt sted at begynde, hvis man gerne vil væk fra det at tænke negativt. Alle har noget at være taknemmelig over, om det så bare er en lille ting som en god kop kaffe, et smil, en god ven, et varmt måltid mad, osv.

Men hvad nu hvis mine tanker har ”sat sig fast i rillen”, sådan at jeg ikke kan komme væk fra at tænke negativt? Ja, så kan man øve sig i at bruge og styrke sin evne til at fokusere. Man kan sige, at vi allesammen har millioner af mulige tanker til vores rådighed. På samme måde som vi kan skifte kanal på vores radiomodtager, hvis vi ikke bryder os om det, de sender på 103,4 FM, så kan vi også ”skifte kanal” for vores tanker. Hvis den tanke, du tænker lige nu, gør dig ked af det, så ”skift kanal”! Det er dig, der har ”fingeren på knappen til kanalvælgeren”. Det er ikke din mand eller din mor. Der er ingen som helst grund til at dvæle ved triste og negative tanker. De ødelægger bare dit helbred. Find en glad og positiv tanke at tænke. Dem er der millioner af, så det er bare om at vælge dem, du holder allermest af. Du skal ikke forvente, at verden laver sig om som ved et trylleslag, så du kan blive glad. Den eneste sikre måde at finde varig glæde på er ved at blive god til at fokusere på det, der gør dig glad. Og er du først blevet god til det, så har du frataget verden og alle de andre muligheden for at gøre dig ked af det og ”bestemme” i din tankesfære. Så er du suveræn, for så er det kun dig, der bestemmer hvilke tanker, der bliver tænkt inde i dit hoved.

Jamen, men hvad så med verdenssituationen og alt det forfærdelige, der sker? I den forbindelse kan vi lige huske på, at Martinus siger, at ”alt er såre godt”. Situationen her på kloden er helt som den skal være, når man tager vores og klodens udviklingstrin i betragtning. Vi er stadig ufærdige mennesker, ”sårede flygtninge mellem dyreriget og menneskeriget”, og derfor er vi stadig ufærdige. Vi er som umodne æbler på æbletræet, og Jorden er også stadig umoden. Men lige så sikkert som det er, at æblerne bliver modne engang, lige så sikkert er det, at vi og Jorden en gang bliver modne. Når det sker, vil en fredens verden opstå.

Vi skal ”bare” huske på, at vi lever i en verden, der endnu ikke er færdigskabt. Og dermed er det klart, at der vil være manifestationer her af en umoden og ufuldkommen karakter. Vi har intet at frygte og intet at være kede af. Vi er evige væsner, og selv om det af og til ser sort ud, så ved vi med Martinus’ analyser, at resultatet er givet: Om ca. 3000 år er Jorden færdigskabt og så vil det rigtige menneskerige opstå.

Indtil det sker, er det bare om at søge ind i tankeverdenens solskinsegne og fokusere på farven lilla.

————————————————————————

Læs mere om tankens magt i Else Byskovs bog ”Loven for tiltrækning” som lige er udkommet i USA med titlen ”The Art of Attraction” (www.smalldogma.com)

 

 

Pin It on Pinterest

Share This