Hvis der findes en kærlig Gud, hvorfor er der således ondskab til? Del 2

Se første del.

Publisert 1. okt. 2015
Tryggvi Gudmundsson Del 2

Igennem åndshistorien har man forsøgt at retfærdiggøre Gud over for det onde og lidelsen i verden. Hvis Gud er alkærlig og almægtig, hvorfor har han da skabt en verden, hvor uskyldige lider? Hvis Gud er almægtig, kunne han vel bare forhindre ondskaben i at eksistere. Igennem de kosmiske analyser viser Martinus, hvorledes mørket er en absolut nødvendighed for, at oplevelse af lyset kan blive mulig. Ifølge disse analyser kan ingen som helst oplevelse finde sted uden i kraft af sin kontrast. Et lysets og lykkens rige ville ikke kunne skabes og opleves, hvis ikke der var et rige, i hvilket væsenerne kan lære mørket at kende. Dette rige er dyreriget, som menneskeheden nu er på vej ud af.

11
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Jan
Jan

Det kalder jeg en søforklaring. En almægtig alvidende skabergud kunne selvfølgeligt bare skabe et perfekt univers hvor der kun var lys og glæde, og hvor ingen udvikling via lidelse var nødvendig. Hævder i at kontraster er nødvendig – så hævder i jo uværgeligt samtidigt at Gud ikke er almægtig. Eller ond, eller tosset. Fantastisk i ikke kan se det.

Hej Jan, spørgsmålet er om der er en maks grænse for hvor meget lys og glæde man kan opleve. Hvis der er en grænse, så må man enten være på vej mod den eller være på den. Når man når den, hvad skal der så ske? Bliver man aldrig træt af lys og glæde og længes efter en kontrast? Tænk på hvordan det vil være altid at få serveret sin livsret? På et tidspunkt bliver man mættet af den. Martinus skriver at det samme sker med lyset. Vi bliver på et tidspunkt mættet af lyset og begynder at længes efter… Read more »

jan
jan

Det er jo dødhamrende ulogisk hvad du der siger. Det ser ud som om du ikke har forstået hvad jeg skriver. Du forsøger at argumentere med at mørket/lidelsen er nødvendig fordi vi skulle blive mætte af lyset/ lykke. Dette er det samme tåbelige argument der fremføres i videoen og min kritik af dette er stadigt den samme som jeg skrev herover og nu gentager her for dig : “En almægtig alvidende skabergud kunne selvfølgeligt bare skabe et perfekt univers hvor der kun var lys og glæde, og hvor ingen udvikling via lidelse var nødvendig. Hævder i at kontraster er nødvendig… Read more »

jan
jan

For at skære det helt ud i pap for dig Lasse –

En almægtig gud kunne bare have skabt os så vi aldrig blev mætte af lyset, og derved ungået mørket /lidelsen.

Håber du forstår det nu.

Hvad i hævder er en logisk umulighed. 🙂

Hej Jan, Beklager den lange svartid. Jeg forstår godt hvad du mener og jeg kender godt de tanker som du har. Ja, hvorfor ikke bare skabe en verden, hvor man aldrig bliver træt af lys? På en måde er det den verden vi har allerede. Martinus skriver at “alt er såre godt” og at vi egentlig bare oplever “behageligt” og “ubehageligt” gode eller det gode i forskellige udtryk om man vil. Det er sådan den helt overordnede forståelse i Martinus Verdensbillede. Det vi taler om her er hvordan vi oplever når vi går ned i detaljerne. Spørgsmålet er om der… Read more »

jan
jan

Du skriver : “Det kan godt være at Gud bliver beskrevet som en der er almægtig, alvidende og alkærlig (er det ikke sådan det er?), men han er ikke beskrevet som en som kan gøre det umulige.”

Hallo åndsvag hvis man er ALMÆGTIG kan man selvfølgeligt gøre ALT !

I er virkeligt fuldstændigt håbløse.

Jeg tror nu ikke at jeg er åndsvag, men det kan vel ikke skade at tjekke efter. Hvis en almægtig gud kan skabe udelukkende lys og behagelig verden og vi samtidig må konstatere at verden ikke er udelukkende lys og behagelig, så kan vi konstatere at der ikke findes en gud med sådan en egenskab. Så langt er vi enige. Martinus har imidlertid en anden opfattelse af hvad almægtig betyder. Deri indgår at vi er nødt til at opleve kontraster for overhovedet at kunne opleve. Det gælder alle levende væsener og der inkluderer Martinus også gud. Det kunne være rarere,… Read more »

jan
jan

Hej Lasse -du skriver : “Hvis en almægtig gud kan skabe udelukkende lys og behagelig verden og vi samtidig må konstatere at verden ikke er udelukkende lys og behagelig, så kan vi konstatere at der ikke findes en gud med sådan en egenskab. Så langt er vi enige.” Mange tak – det ser ud som om jeg er ved at nå frem til dig. 🙂 Men når du og Martinus dernæst forsøger at ændre betydningen af ordet ALMÆGTIG fra at “kunne alt” til “ikke at kunne alt” så går det galt for dig/jer igen. Hvis en ALMÆGTIG gud ønsker at… Read more »

Hej Jan, Jeg fandt det her citat fra Martinus: Stk. 1387 (Livets Bog 4). “Hele det store udviklingspanorama har jo vist en kolossal hårfin logik, hvilket altså vil sige, vist en i det levende væsens favør altbeherskende planmæssighed, en hårfin omhu for at føre det til kundskab og viden. Det er rigtigt, at denne udvikling har kostet liv og førlighed, i stor udstrækning har været tortur og lemlæstelse, had og bitterhed, sorg og tårer, dødskvaler, abnormiteter og sindssyge osv., men uden disse foreteelser ville jo intet være i stand til at markere modsætningen. Med hvilke foreteelser skulle vel ellers det… Read more »

jan
jan

Ok så må jeg konkludere at i er fuldstændigt uden for logikkens rækkevidde.

En almægtig skabergud der har valgt at skabe en verden der opleves i kontraster, kunne selvfølgeligt også vælge at skabe en verden der oplevedes uden kontraster.

Ellers var sådan en skabergud jo ikke almægtig vel ?

Herre Jemini det er jo som at forsøge at diskutere med muslimer.

Så hvordan forklarer du hvordan verden hænger sammen?

Det er fair nok at mene at vi andre ikke har forstået tingenes sammenhæng, men den udmelding kalder samtidig på at man selv kommer med en bedre forklaring 🙂