Adskillige vegatarer havde valgt en ret bizar form for protest - de lod sig vakuumpakke som hakket kød fra køledisken.... : 😮
http://www.bt.dk/article/20070405/NYHEDER/70405009/0/A
KH...Anette
Kære Anette,
Jeg tænker, at hvis 'Ham' med guldfisken, selv havde sat sig i en kæmpe-blender,
så ville det have rangeret på samme høje kunstneriske niveau som 'vaccum-pakkerne',
Kærlig hilsen
Holger
så ville det have rangeret på samme høje kunstneriske niveau som 'vaccum-pakkerne',
Hej Holger...
Tror du så han havde turde sætte strøm til?
kh
Tina :0)
Hej Anette...
Ret så bizar synes jeg Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det selvfølgelig vil få nogle få (?) til at tænke nærmere over kødspisning, men mon ikke de fleste kødspisere vil føle sig så provokerede, at de bliver endnu mere stædige i deres valg af fødevarer?
kærlig påske-hilsen og kram
Tina :0)
Lidt om kødspisning....
http://politiken.dk/videnskab/article278472.ece
Ret så overbevisende synes jeg
kh.
Kenneth
Ja, mon ikke forskningsresultater om øget risiko for brystkræft ved spisning af rødt kød (link i indlæg fra Kenneth), har en større og mere positiv påvirkning end vakuumpakket mennesker?
KH...Anette
KH...Anette
Hej Anette
Egentlig tror jeg det er vigtigt, at både kunst og videnskab bruges til at formidle de uhensigtmæssige forhold omkring kødspisningen. Kunsten, som i dit link med vakuumpakning, til at appellere til følelserne og vise det groteske i kødsspisningen, samt videnskaben til at underbygge facts og tale til intellektet om farer osv.
Spændende med alle de opdagelser der sker i øjeblikket, som taler for vegetarisme
kh.
Kenneth
Kære Tina,
Nej det tør han ikke, og ville næppe heller få tilladelse,
og hvis 'De' virkelig var blevet vakuumpakket, så ville De straks dø af det,
i 1994 malede Jeg et 'Dannebrog', (50x70cm/acryl) udover ideen om et Dannebrog set gennem 'koncentrationslejrindustriens samlebåndsmassakrer', ville Jeg skabe et makabert udtryk i stil med Picassos 'Slaget ved Gernica', og det lykkedes ganske godt,
midt i det hvide felt er en grise-skytsengel, snefnug (grisehoveder) daler ned, de røde felter er et fletværk af bloddryppende detaljer og symboler, placeringen af fire grise, gør korset til hagekors,
bloddråber bliver til Tulip'aner, og meget meget mere,
i dag spurgte Jeg Politiken, om det ikke var noget, til forsiden Påskemorgen, men De var ikke med på den,
men I skal nok få det at se en dag,
Kærlig hilsen
Holger
Kære Holger...
Det lyder også makabert - men sig endelig til, når du har fernisering (omend det er lidt sent )
Første gang jeg så Kviums Guds Krigslist, var på Horsens Ny Teater på endevæggen i en lille sal. Vi var til fest og sad og smæskede os i en masse dejlig mad og kunne så sidde og kigge på hans billede! Jeg syntes det var ganske usmageligt! Det viser nogle kvinder, der vandrer i et goldt landskab og bruger kranier som vadesten, mens de bærer børnene og frugten på deres hoveder.
MEN - det var nu kun usmageligt til jeg fik oplyst, hvad han ville med billedet, for det er en konfrontation mellem overflod og (civilisationens og rationalitetens) undergang! og det er livet (børnene og frugten) de bærer på hovedet. Det satte godt nok en masse tanker igen, men jeg nød nu mit måltid alligevel
Du kan se billedet nederst på denne side http://www.kopenhagen.dk/interviews/interviews/interview_michael_kvium/ - søg evt på Guds Krigslist, for der er rigtig mange af hans billeder. Klik på billedet når du har fundet det, så får du det i en større udgave.
Et fableagtigt billede med gode kontraster! - men nok ikke lige et sofastykke
kh
Tina :0)
En anden ide', som Jeg længe har haft, er at fotografere et stort slagtervindue, og så ændre skiltene,
hakket kalv og flæsk, bliver fx til hakket mand og kvinde, osv,
Kærlig hilsen
Holger
Ja, Tina, men min naive stil formilder det lidt, for nogle år siden udstillede Jeg de ca 20 malerier Jeg har, på opfordring fra Byfornyelsescentret, og Vesterbrobladet skrev bl.a. at nogle af dem var uhyggelige,
min ide' er at få 'Dannebrog', ud via medierne ved en given lejlighed,
for længe siden sendte Jeg fire foto/malerier (tema;opstandelse) til Gunnar Frederiksen
og i Ny Impuls nr 2 juni 2005 på s. 28. så Jeg til min overraskelse noget Jeg genkendte,
'Dødens Port', dog i sort/hvid, men det er varme og glæde, modsat 'Dannebrog',
Ja, Jeg husker tydeligt Kviums mesterligt malede billede, men ikke helt hvorfor Jeg syntes at ide'en var tynd,
En der havde tegnet siden han var dreng, og i høj alder underviste, fortalte i radioen, at de unge mennesker har lært sig alle stilarterne, teknikker osv. men så kommer de og spørger, hvad skal Vi male,
Her er lidt mere good news, om nye forsøgsresultater der begrunder, hvorfor det er så godt med grøntsager og frugt
[align=center][img] http://images.bt.dk/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=BT&Dato=20070802&Kategori=NYHEDER&Lopenr=108030702&Ref=AR&MaxW=197&NoBorder [/img][/align]
"Her er maden, der kan redde dig fra kræft", Læs hele artiklen her: http://www.bt.dk/article/20070802/nyheder/108030702/ . Uddrag fra artiklen:
Og de flavonoider, der findes i langt de fleste frugter og grøntsager, har mange gavnlige virkninger, bl.a. at de forhindrer hormoner i at stimulere cellevækst for kraftigt.
I artiklen kan man læse mere om effekten af forskellige næringsmidler.
God appetit
KH...Anette
Hej alle
Nu har en britisk miljøaktivist beregnet, at det bedre rent CO2-mæssigt at køre bil end at gå .....hvis man vel og mærke er kødspiser
læs mere her : http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2007/08/06/171408.htm?nyheder
Når han er miljøaktivist må man gå udfra han ikke er "købt" af bilindustrien til at lave denne beregning
Det høje energiforbrug af kødproduktionen er årsagen til dette resultat. Lidt interessant, at klimaproblematikken er med til at sætte fokus på at kødsspisning ikke er uproblematisk.
Det kunne være interessant at se det samme regnestykke for vegetarer. Jeg vil tro det vil vise, at energiforbruget ved vegetarisk madproduktionen er helt anderledes lavt.... hvis man altså ser bort fra færdigmadindustrien.
kh.
Kenneth
Ja, endnu en Goebbels/Lomborg-cocktail, og endnu en gang er medierne 'med på den',
(skingrende forvirring)
hvis Jeg husker ret, så 'æder' en kødspiser 10 gange mere end en vegetar,
Kærlig hilsen
Holger
Avocadoer forebygger kræft
Her er endnu en undersøgelse, hvor det viser sig, at grønt er godt imod kræft: http://kvinder.bt.dk/index.php?id=1163
Men bag den nuprede skræl og det triste udseende, er avocadoen sprængfyldt med antioxidianter, vitaminerne A, B, C, E, og har desuden et højt indhold af mono-umættede fedtsyrer.
Nu afslører en ny undersøgelse, foretaget af Ohio State University, at avocadoen muligvis også kan forebygge kræft i munden, og reducere forekomsten og væksten af nye kræftceller.
KH...Anette
Hej alle
Så er der kommet endnu en rapport der påviser kødforbrugets negative virkninger
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2007/09/13/081333.htm?nyheder
Se i øvrigt også det nyeste Den Ny Verdensimpuls, hvor Gunder Frederiksen skriver om kødsspisningens konsekvenser.
kh.
Kenneth
Og så er vegetarisme også godt for miljøet, for det skærer ned på prutteriet:
Sig farvel til de røde bøffer: http://www.business.dk/article/20070916/andenside/70914053/
Hvis den globale opvarmning skulle nedbringes igennem færre røde bøffer, skulle forbruget af kød ned på 90 gram i løbet af de næste 40 år.
KH...Anette
- mange tak kære hhv super- og hyper-aktive skribenter for henvisning til disse nyheder, de er højst interessante, fortsæt endelig!
/henrik
Mandag 17.9.07 bragte gratisavisen 24timer (s. 18-19) en artikel om vegetarisme under overskriften 'Vegetarer er sundere end kødspisere".
Skønt der er et par faktuelle fejl er artiklen overvejende positiv og indeholder bl.a. følgende citat fra Berit Hoielt, ernæringskonsulent på Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet:
"Generelt er en typisk vegetar sundere end en typisk kødspiser. Derfor har de også mindre chance for at få livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, type to diabetes og kræft"
Artiklen kan læses til og med søndag i pdf-arkivet på 24timer.dk
Skrevet af Sune Borkfelt fra Dansk Vegetarforening
Sakset fra deres splinternye debatforum: www.vegetarforening.dk
Vegan for president!
I USA er demokraterne i fuld gang med at kæmpe om hvem der skal blive partiets næste præsidentkandidat. En af dem ønsker at stille op til præsidentvalget næste år er veganer…
Dennis Kucinich, f. 8. oktober 1946 er den ene af 8 demokrater, som stiller op til det næste præsidentvalg i USA i november næste år. Han er i dag medlem af Repræsentanternes Hus, den ene halvdel af det amerikanske Folketing. I USA regnes han for at være på venstrefløjen i demokraterne. Kucinich er bl.a for en national sygesikring, imod dødsstraf, for homoseksuelles rettigheder. Han lægger ikke skjul på sin veganske diæt. Den begrunder han med at det giver bedre helbred og at dyr har ret til at leve.
Kucinich har ikke de store chancer for at vinde. I meningsmålingerne ligger han på omkring 2 procent af stemmerne.
Senest har han skabt opmærksomhed i de amerikanske medier, da han under et interview brugte sit helbred (og dermed sin kost) som begrundelse for at have fået så ung en kone. Hun er 29 år.
Sakset fra vegetarnyt.dk