MartinusForumDk

Missionering vs. op...
 
Del:
Notifications
Clear all

Missionering vs. oplysning af åndsvidenskaben

7 Indlæg
6 Brugere
0 Likes
1,154 Set ialt
(@Johnny)
Indlæg: 262
Medlem
Topic starter
 

I Livets bog 4 stk. 1255 som omhandler hvad det gælder om for pionererne af den nu begyndende ny kultur- eller moralepoke i verden; skriver Martinus at... "Ligeledes er det heller ikke om at gøre at "omvende" eller "forandre" medlemmerne af sin familie, sin ægtefælle, sine unge sønner eller døtre, ligesom det naturligvis heller ikke er magtpåliggende at "omvende" andre mennesker, venner eller bekendte indenfor sin omgangskreds. Forsøg i den retning vil i de fleste tilfælde skabe lige akkurat den modsatte virkning end den tilsigtede. I stedet for at få disse væsener til at være i ens eget synspunkts favør, kan de i værste tilfælde endog blive fjender og forfølgere af nævnte synspunkt og dermed af en selv".

Nu har jeg kendt til Martinus kosmologi i 6 år og haft det som en privatsag. Jeg har tit tænkt på om jeg nu skulle formidle åndvidenskaben for familie, venner mv. og har følt det som et pres indtil nu og tænkt det som en undladelsessynd at lade være, eftersom de med viden om kosmologien, bl.a. ville tænkte bedre om at behandle deres mikrokosmos ordentligt, undgå ligbrænding når man når dertil, forstå smerten og lidelsen i deres liv, mv. For jeg tænker på hvor stor en gave det var da jeg fandt kosmologien ::)  

Derfor bed jeg mærke i afsnit 1255. Men jeg spørger Jer kære forum. Hvad tænker I om ovenstående afsnit, med at man skal lade være med at omvende eller forandre ens nærmeste. Hvor går grænsen mellem missionering og oplysning? Jeg har en søn på 8 måneder, og når han når den alder hvor han bliver nysgerrig på alle de store spørgsmål i livet hvad skal man så fortælle for ikke at forandre eller omvende... Kosmologien, naturvidenskaben, religioner, osv...?  ::)  :P

 
Lagt op : 13/01/2011 21:20
(@jostein)
Indlæg: 712
Medlem
 

Hei
I steinerskolen hvis pedagogikk bygger på Rudolf Steiners antroposofi , der blir det ikke undervist i antropososfi overhodet fra barneskolen t.o.m. vidergående(gymnas).
Det legges stor vekt på at det kunstneriske  gjennomsyrer ALLE fag.
I historie legges det vekt på å leve seg inn i de forskjellige tidsepoker.
Min sønn går i sjette klasse (11 år)og da er det grekerne som står i fokus fordi Steiner mener at barnets stadium ved 11 år tilsvarer menneskehetens greske stadium .(rettferdighet etc)
Kunnskap stående alene anses ikke som så verdifullt.
Altså : antroposofi undervises det IKKE i, (men det kan være at en moden ungdom fatter egen interesse for det.)

Vh Jostein

 
Lagt op : 13/01/2011 22:23
(@larskrog)
Indlæg: 1267
Medlem
 

Hej

Selv har jeg børn to piger - de er store nu 16 og 20
Har aldrig rigtigt boet med dem  men har set dem et
Jævnligt fulgt deres skolegang ect.

De fik en barndom hos MIG med læring omkring ny
Testamente og der sneg sig som regel noget martinus
Med - det sjove omkring evigheden, genfodsler og  liv på andre
planeter også omkring retfærdighed i verden værdi
For værdi - en fremtidig verden uden krig.

Aldrig. Har jeg fortalt dem om kommende krige kun
Positive ting - det andet kan de tids nok opleve.

Idag snakker vi ikke så meget om det, men da alle symboler
Hænger på min væg er der som regel et eller andet
De vil have forklaret.

Mht til begravelse ceriomoni og ligbranding vil jeg
Gerne spørge Johnny om du har en foretrukken bede
Mand  :)

 
Lagt op : 13/01/2011 23:24
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej Johnny!

Jeg er ny på forummet :) Mit indlæg skal ses i lyset af at jeg kun har læst Det Evige Verdensbillede 1.

Jeg må indrømme at jeg har det præcis modsat af dig desværre. Jeg har meget svært ved ikke at nævne kosmologien, også selv overfor folk som jeg ved ikke er klar til budskabet. Det er ikke så heldigt, men jeg er langt fra missionerende så skaffer ikke mig og kosmologien fjender ved det. Mine venner og familie tænker nok højst at jeg er lidt af en new-age-flipper-vegetar-type. Men faktisk synes jeg at du skal være glad for din tilbøjelighed til at holde det for dig selv. Det er simpelthen de færreste der er klar. Men selvfølgelig, hvis folk spørger kan man da give korte forklaringer og mærke efter hvad der er passende.

Nu har jeg ikke selv læst det men min ven som er hardcore Martinus nørd har fortalt mig at Martinus ofte gik rundt i byen fordi han havde så meget livskraft at han sov meget lidt. Derfor fik han mange venner rundt omkring, og dermed også folk som ikke kunne forstå kosmologien. Overfor disse nævnte han ikke et ord om alle livets mysterier.

Det som Martinus gjorde var at vise det i handling, nemlig gennem næstekærlighed. Det nytter ikke noget at komme med ord overfor folk som ikke er klar, ja, det kan ligefrem være udtryk for selvhævdelse selvom det vel ofte er ment godt.

Men hvis man rent faktisk vil ændre verden og gøre den mere klar til kosmologien så er den eneste vej at stræbe efter at gøre sig selv mere kærlig.

 
Lagt op : 14/01/2011 13:42
(@Oscar)
Indlæg: 798
Medlem
 

Det er mange interessante og nyttige tips i denne tråd allerede.

Jeg gør det sådan at jeg kanske nevner et begreb i en samtale, som f.eks. kan være at "det har jeg sikkert vært i mitt tidligere liv" eller noget sådant. Det gør at folk måske blir nysgjerrige og spør. Da kan man forklare mer.

At misionere uden at vide om det er grobund kan bli en udfordring både for en selv og for de som hører på. At checke om det findes grobund gør jeg da på min måde, genom små bemerkninger.

Og jeg er personlig veldig nøye med at sige, hvis jeg snakker med nogen om evige/åndelige realiteter, at dette er min personlige opfatning, og at det står andre fritt til at mene noget andet.

Foreløbig går det bra på denne måden. Det går fredelig for seg. Det er det vigtigste.

Jeg har kun frelst en ny person til kosmologien og det er min hustru :-) så videre effektiv er ikke min metode, hvis det at verve interessenter er målet :-)

 
Lagt op : 17/01/2011 21:51
(@Johnny)
Indlæg: 262
Medlem
Topic starter
 

Ja... tak for de nyttige tips. Den bedste måde man kan "formidle" åndsvidenskaben på, er gennem ens væremåde tænker jeg. F.eks. spørger folk tit hvorfor jeg er vegetar og hvordan jeg er blevet det.
Som regel forklarer jeg det med, at det ikke længere ligger til min natur at slå dyr ihjel og at det er sundere. Jeg forklarer dog ikke noget omkring karma ift. kødspisning, mikrokosmos osv., men det afhænger selvfølvgelig ift. hvilket selskab man er i.  ;) For man oplever tit at folk er diskussionslystne ift. vegetarisme, og vil forsvare deres egen livsstil.

 
Lagt op : 18/01/2011 20:56
lasse
(@lasse)
Indlæg: 7650
Bruger Admin
 
Oscar wrote:
Jeg har kun frelst en ny person til kosmologien og det er min hustru :-) så videre effektiv er ikke min metode, hvis det at verve interessenter er målet :-)

Til gengæld er det den helt rigtige person du har fået "frelst" ;) (Hvis man må være lidt praktisk  ;D )

 
Lagt op : 18/01/2011 23:27

Skriv et svar

Forfatter navn

Forfatter Email

Titel *

 
Forhåndsvis 0 Revisions Gemt
Del: