Kødforbruget faldet i Danmark?  

  RSS

Lasse
(@lasse)
Admin
Meldt ind:15 år  siden
Indlæg: 7546
26/08/2017 06:26  

Martinus skriver at vi er så udviklede at vi egentlig ikke længere er egnede til at spise kød (se Martinus bog "Den ideelle føde". Det er dog stadig normalt at spise kød fremfor ikke at gøre. Det virker dog som om at det i Danmark er begyndt at kommer nogle sprækker i opfattelsen af kødspisningen og dens nødvendighed. En del skyldes sandsynligvis sammenhængen mellem kødspisning og klimaudfordringerne, hvor kødspisning skaber et stort slid på vores jord og dens klima.

Politiken har en artikel om at der er et fald i kødforbruget i Coop. Det er stadig små tal med et fald på omkring 1 procent, som kan være svære at bestemme som en egentlig tendens. Hvad der ikke er tvivl om er at det bliver omtalt i nyhederne, hvilket er med til at skabe opmærksomhed om emnet, hvilket kan føre til at folk begynder at stille spørgsmålstegn ved om al den kødspisning er nødvendig og smart. Du kan læse artiklen her:

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/art6077177/Salget-af-k%C3%B8d-i-Coop-falder

Du kan også læse et svar om vegetariske og veganisme med udgangspunkt i Martinus Verdensbillede på følgende link:

https://www.martinusforum.dk/spoergsmaal-og-svar/hvorfor-vegetar-eller-veganer/

martinusguiden: .dk - .se - .no
martinus-respondoj: spørgsmål og svar om Martinus Verdensbillede


SvarEn pris
Lasse
(@lasse)
Admin
Meldt ind:15 år  siden
Indlæg: 7546
18/09/2017 13:52  

Coop ser ud til at have taget konsekvensen af interessen for vegetarisk og vegansks livsstil og har indført væsentlig større sortiment i deres butikker 🙂

https://www.dr.dk/nyheder/indland/koedgigant-satser-paa-vegetarer-med-ny-type-paalaeg

martinusguiden: .dk - .se - .no
martinus-respondoj: spørgsmål og svar om Martinus Verdensbillede


SvarEn pris
Solen
(@solen)
Registered
Meldt ind:2 år  siden
Indlæg: 6
19/09/2017 14:45  

Ja, det er super godt, dog er det stadig baseret på æg. Aldi har også  fået for over et år siden vegetarisk pålæg og som minder om kødpølse, hvis man er til sådan noget,  efterhånden  er der et bedre (meget lille) udvalg af vegetariske produkter i de fleste store dagligvare butikker, sådan at man ikke behøver at gå i special butikker hele tiden 🙂 Som veganer er det dog sværere at finde et bredere udvalg, men det går dog fremad.


Lasse liked
SvarEn pris
Lasse
(@lasse)
Admin
Meldt ind:15 år  siden
Indlæg: 7546
19/09/2017 21:23  

Jeg forstår det med det veganske. Jeg er selv "kun" vegetar, så jeg synes det er rart at man kan få noget rimelig vegetarisk mad i de fleste butikker 🙂

Men det er nok endnu vigtigere, for mig at se, at det er ved at bilve "normaliseret" at være vegetar. Det ligger lidt i luften at det er blevet mere accepteret at være vegetar. Det virker til at være klimaet, som har gjort det i første omgang og i mindre grad hensynet til dyrene. Hos Martinus er det hensyn til andre levende væsener (dyrene) og vores helbred (mikrokosmos), som er de væsentligste argumenter for vegetarisme. Martinus har ikke klimaet med, så det er interessant, hvor dybt vegetarismen egentlig stikker lige nu. Det virker til at man er kommet længere væk fra det med protein mangel og lignende "myter".

martinusguiden: .dk - .se - .no
martinus-respondoj: spørgsmål og svar om Martinus Verdensbillede


SvarEn pris
Solen
(@solen)
Registered
Meldt ind:2 år  siden
Indlæg: 6
19/09/2017 23:41  

Måske er der også forskel alt efter hvilken land man også lever i. Der er et stort udvalg af vegetariske og veganske produkter i Tyskland i forhold til Danmark, om dette så skyldes klimaet eller dyrevelfærd det har jeg ikke undersøgt, måske der er nogen herinde der ved det?  og  hvordan det vegetariske er i andre lande det kunne også være interessant at kigge på.

Et lille tankespind.....Måske er dette med proteiner for ens krop også relateret til ens udviklings grad, stenaldermanden kunne nok spise grovere føde end vi gør i dag og jeg tænker at jo mere og mere forfinede vi bliver i ånd og krop jo lettere fordøjelig føde vil vi automatisk fortrække at indtage i takt med vores udvikling. Og her vil jeg citere et lille uddrag af noget som Ole Therkelsen har skrevet på Face book.

Pointen i Martinus’ bog Den ideelle føde er som sagt, at man af kærlighed til dyrene vil holde op med at spise kød. Man kan ikke nænne at være årsag til, at dyrene skal slås ihjel. Det rene frugtkød er den ideelle føde på langt sigt, fordi det repræsenterer den mindste grad af drab blandt de organiske fødeprodukter, der er til rådighed på jorden. Martinus advarer dog mod allerede i dag udelukkende at leve af frugt, om end det bliver det normale på et højere udviklingstrin

Man bruger betegnelsen ovo-lakto-vegetar om den begyndende vegetar, der spiser æg og mælkeprodukter. Det er ikke direkte baseret på drab og indtagelse af lig stof, men efterhånden vil man helt forlade animalske produkter og blive det, man kalder veganer. En veganer er en person, der har den holdning, at dyrene ikke skal være vore slaver.

Først og fremmest spiser veganere ikke kød, æg og mælkeprodukter, men de bruger heller ikke uld, læder, pelse eller andre produkter, der er fremstillet på en måde, hvor man misbruger eller dræber dyr.
I løbet af udviklingen vil menneskene efterhånden også forlade den grovere del af den vegetariske ernæring af blade og rødder for mere og mere at gå over til den finere råkost og frugternæring.

DEN SUNDE KOST. SPØRGETIME efter foredrag af Ole Therkelsen onsdag den 27. feb. 2008 på VHD = VækstHøjskolen Djursland,...

Slået op af Martinus Åndsvidenskab13. september 2015

"Den ideelle Føde" af Martinus kan også læses i kosmos tidskriftet fra 1933 i 1-8 afsnit. Virkeligt interessant læsning. http://www.martinus.dk/da/kosmos/kosmos/1933/kos1933-04-001.php

Redigeret8 måneder  siden

Lasse liked
SvarEn pris
Lasse
(@lasse)
Admin
Meldt ind:15 år  siden
Indlæg: 7546
20/09/2017 06:41  

Tak for svaret 🙂

Ja, det virker som om der er ret stor forskel på hvilket land man lever i.

Jeg tror stadig at der er væsentlig bedre vilkår i f.eks. Tyskland og Sverige for vegetarer end i Danmark, men sådan er det. Nogle gange kan der komme en form for ketchup effekt, hvis noget er blevet holdt tilbage i lang tid og Danmark har været et "kød-land" i mange år, hvor det har været let/normalt at kunne ignorere sit ansvar overfor de forhold som dyrerne har her i landet. Men det er blevet sværere indenfor de sidste 3-5 års tid.

 

Ole's spørgetime:

p.s. bare sæt linket til youtube ind i indlægget, så vises det automatisk. 

Redigeret8 måneder  siden

martinusguiden: .dk - .se - .no
martinus-respondoj: spørgsmål og svar om Martinus Verdensbillede


SvarEn pris
Solen
(@solen)
Registered
Meldt ind:2 år  siden
Indlæg: 6
20/09/2017 12:55  

God ide at sætte videoen ind 🙂 ja, det er rart at se og mærke at der sker en udvikling og nogle gange kommer effekten voldsomt og hurtigt, ligesom med rygestop, når jeg tænker på at alle de rygere der var alle steder og så lige pludseligt ændrede det sig hurtigt i en ny retning og som man ikke havde forestillet sig på så kort tid.


Lasse liked
SvarEn pris

Skriv et svar


  

Største tilladte fil størrelse er 10 MB

 
Share:
Share This
  
Arbejder

Venligst Login eller Registrer