MartinusForumDk

Fri vilje og en sla...
 
Del:
Notifications
Clear all

Fri vilje og en slat filosofi

43 Indlæg
10 Brugere
0 Likes
33.6 K Set ialt
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Jeg har været en tosse lang tid. Nyder det meget, det er nu herligt. Nok om det.

Vil starte ud med et spørgsmål.

Har jeg fri vilje?

>Skabelsen af vor Skæbne, i Særdeleshed fordi vi indenfor et vist Omraade
netop er i Besiddelse af en saakaldt „Fri Villie"<

(Kilde: Livets bog 1)

"Villie er befriet Martinus."

Går ud fra der skulle stå fri vilje. Jeg har et valg nu, og det er og slette tanke ovenover eller lade den stå.

Er det et tegn på fri vilje?

>Én definition af fri vilje er muligheden for, at den handlende kunne have handlet på en anden måde<

(Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Fri_vilje)

Jeg kunne have slettet tanken, men gjorde det ikke. Fordi jeg valgte at lade den stå. Men hvordan kan jeg vide det ikke var planlagt?

>Et meget omfattende omrøde af dyrenes levevis er derfor i høj grad automatisk. De er altså underlagt en skabelsesproces<

(Kilde: Verdensfredens skabelse)

Hvordan kan vi vide at ikke alt hvad vi oplever er planlagt på forhånd? Vi er jo et dyr. Og hvis største delen af vores levevis er automatisk, kan mindste delen jo kun have en fri vilje.

Hvordan ændre vi det?

Hvis livet er automatisk, hvem har så skabt den? Guddommen vil nok blive svaret herinde. Men hvem/hvor/hvad er Guddommen?

Er jorden styret af jordiske eller åndelige magter?

Har disse 2 sidder et samarbejde som ikke er bevist for samfundet?

Hvis magterne leder jordens liv og jeg er en del af jorden. Er det så min eller magternes vilje jeg er ledet af?

Hvis der er noget som har magt over mig, har jeg så en fri vilje?

>Den frie vilje ligger ifølge en sådan hierarkisk tankegang netop deri, at de højere niveauer kan organisere de lavere niveauer til at være konstituerende på den måde, som frembringer netop disse højere niveauer<

(Kilde: http://mit.psy.au.dk/pb/tekster/fri-vilje.pdf)

Fatter to røde Tonoroser af en uvl af den tanke. Men betyder det at jeg først skal have ligeså meget magt som magterne for at kunne få en fri vilje?

Er det muligt og skabe en verden hvor alle mennesker, væsener, Guder har lige meget magt? Altså en verden med "absolut ligestilling".

Laver det emne her fordi mit liv føles planlagt og hvis mit liv er planlagt, kan jeg jo ikke have en fri vilje. Og det gad jeg godt at få ændret, så jeg har en fri vilje.

Hvad er en fri vilje? Er et meget godt spørgsmål.

Nogen som kan hjælpe med det?

Ved godt jeg har fået et citat med som beskriver fri vilje, men måske der nogen som kan uddybe definitionen.

 
Lagt op : 05/08/2011 17:03
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej Punzaaak

Spørgsmålet om fri vilje er utroligt spændende, og det kan for alvor kan sætte kosmisk højspænding til mine indre forsøg på at udrede emnet. Det har i øvrigt været diskuteret et utal af gange her i forummet (og det gør bestemt ikke noget, at vi bliver ved, for det er forrygende tankegymnastik). Emnet kan anskues fra mange vinkler - her har du en af mine:

Kan man tale om en "fri vilje", hvis den er underlagt begrænsninger? Ja, er det korte svar. Viljens begrænsninger er nemlig ikke at ligne med en fysisk barriere, som forhindrer udløsningen af den frie vilje - de er tværtimod dens forudsætning!

Vi kan nemlig kun sanse i kraft af kontraster. I fri-vilje-sammenhæng kan vi anskue evigheden som en vekslen mellem automatiseret ubevidsthed og 100 procent fri viljesudløsning, kulminerende i hhv. dyreriget og den guddommelige verden.

Den automatiske bevidsthed er altså en forudsætning for, at vi kan tale om en fri vilje. Den fri vilje er ganske vist samtidig underlagt logikkens love, men når man 100 procent forstår og efterlever logikkens love - og det er det eneste, man ønsker, så er der jo tale om fri vilje!

Og hvis man, når man mættes af at efterleve livets kærlighedslogik, luller sig selv i en stor søvn, hvor man afvikler sin kosmiske bevidsthed, så er det også en fri viljes-handling.

At man kan forudsige, at denne vekslen vil forekomme, betyder kun på et teoretisk plan, at der ikke eksisterer en fri vilje. For virkeligheden er, at absolut alt er livsoplevelse og livsoplevelsens skabelse, så hvis noget opleves som været frit - så er det frit!

Kringlede tanker herfra. Næppe synderlig læseværdige. Men tankevækkende for mig selv. Prøv selv... ;)

vh. Petersh

 
Lagt op : 05/08/2011 18:07
(@Oscar)
Indlæg: 798
Medlem
 

Ja, vi har en fri vilje.

Martinus åpner faktisk Livets Bog med dette emne. Han skriver at vi er i besiddelse av en fri vilje. Han forklarer samtidig at vi er underlagt skæbnens kræfter. Martinus sier:

Quote:
Vi er ikke helt prisgivet disse mægtige kræfter, men udgør i virkeligheden indenfor det område, der beherskes af vor fri vilje, den dominerende faktor i reguleringen af disse mægtige kræfters indflydelse på vor egen tilværelse. Men da den største faktor bag vor fri vilje igen normalt er vor egen viden, vil det være afhængigt af denne videns rækkevidde, om vi vil få en lykkelig eller ulykkelig skæbne.

Vår viden styrker vår frie vilje. Gennom viden kan vi skape en bedre skæbne.

Men vår frie vilje er dog kraftig begrænset. Jeg kan ville være en dyktig konsertviolonist men jeg kan ikke med min frie vilje bare starte med at spille så at det lyder godt. Det kan jeg ikke påvirke. Men jeg kan med viljen bruge all min fritid i 5 år og bli en dygtig violinist. Så vi er prisgivet våre evner og talenter. Innenfor rammen av den vi er, har vi litt fri vilje.

Har skrevet tidligere om den frie viljen her: https://www.martinusforum.dk/forum/kosmologien-generelt/den-frie-vilje

 
Lagt op : 05/08/2011 18:17
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej,

Det jo et spændende nok emne Casper.

Jeg kommer først med en kort kommentar. Jeg ved du selv tænker meget over disse ting, men jeg lader bare ligesom tankerne løbe frit. Der er ikke nogen belæring involveret i mit indlæg

Frivilje..

Er du eksempelvis smidt i fængsel, så kan du kun bevæge dig på et bestemt område.
Du kan ikke selv bestemme hvor du vil være. Men i din celle, kan du gå til højre og venstre
hoppe eller sætte dig ned.

Det er din frie vilje. Du kan såre et andet menneske, men du bestemmer ikke om det skal gøre ondt.

Magten over dig bestemmer dine udfoldelses muligheder og rum, men du bestemmer selv hvad du vil bruge dit rum og dine evner til.

Hvis man vælger at hoppe så hopper man. Man gør det man har lyst til. Fri vilje er forbundet med lyst.

Hvis nu du elsker at cykle en tur rundt om en sø i stedet for at køre den i traktor. Så vælger du at cykle den. Hvis du så tænker bagefter, havde jeg overhovedet muligheden for at vælge imellem at cykle eller køre traktor så er der jo ske en fejl eller kortslutning i tankerne. Selvfølgelig kunne du ha valgt at køre i traktor, men det gjorde du ikke.

Viljen er altså begrænset indenfor valgende, men valgende er til at vælge.

Hvis man nu kan vælge at sidde ned i stedet for at stå op og tænker, havde jeg overhovedet det valg
eller man står op i stedet for at sidde ned og tænker havde jeg overhovedet det valg, så er det jo fordi der er sket en fejl eller abnormitet i tankevirksomheden og man er en ulykkelig tænker. Man skal jo gøre det man har lyst til.

Du kan jo vælge at holde op med at trække ilten ned i lungerne og holde dig for næsen og munden og du kan vælge at trække vejret.
Handlinger skal ikke ses som masse isolerede punkter hvor der sker ting efter ting, men kun ét punkt i en line hvor alt ting sker på samme tid.

For at gøre dette meget praktisk siger vi, at vi holder op med at trække vejret
til vi bliver helt røde i hovedet. Kan vi gøre dette anderledes? Eller skal vi blive ved med ikke at trække vejret. Nej, vi åbner munden og bringer det befriende ilt ned i lungerne. Fordi vi i denne handling har strukket handlingen ud og givet den en fatal konsekvens, kan vi se at der er et frit valg i forhold til vores naturlige lyster, drifter og begær. Begæret om at leve og opleve, styrer vores vilje, ligeså snart at livs begæret og tanke virksomheden ikke stemmer overens med naturens, så opstår der fantastiske og farlige tankearter med der tilhørende mentale fængsler.

Forvirring er livets største lidelse, ingen former for ubehag eller tortur kan overgå den. Forvirring når den er værst er tortur i renkultur.

Men videre..
Det kan være svært at forstå at alt er planlagt, at fremtiden er forudbestemt, men at formerne og udtrykket på fremtiden ikke er fastlagt og har en variations margin.

Hvis jeg sætter mig ned var det planen, hvis jeg stiller mig op var det planen og jeg havde muligheden for at gøre det ene eller det andet og tog et valg.
Men jeg kan ikke trække vejret i rummet uden rumdragt og jeg kan ikke svømme på bunden af havet uden ilt.

Men der er altså et rum indenfor hvor jeg kan vælge det ene og det andet og derfor er der lov. Ligesom samfundet har mere eller mindre humane love, ligeledes har det samlede univers en kulminerende kærligheds lov.

I følge Martinus er der fred på jorden indenfor omkring ca. 3000 år...
Men freden kan jo godt være opstået om 2700år eller om 2950år eller først om 3100år afhængigt hvordan detaljerne udspiller sig, afhængigt af hvordan de små og store valg bliver valgt, om vi løb, gik, kørte eller hoppede, alle fremragende frembringelses metoder, vejen er flydende men målet er konstant og dette princip er identisk med den fri vilje eller den frie vilje der eksistere.

Men viljen og lyst er altså knyttet sammen, man må gøre det man har lyst til, så er man glad.

Kan man ikke gøre det man har lyst til, ja så skal man jo arbejde på det, udvikle sig og finde ud af hvad der kræves for at opnå det mål.

Hovedparten af verdens befolkning ønsker fred, men på mange forskellige måder. Nogle tænker, jeg tager lige alles penge og så finder jeg mig en Ø og her får jeg fred.
Andre tænker når jeg er blevet direktør, eller fået mit drømme job, når jeg er blevet kendt, når jeg er blevet glad, når jeg er blevet rask, når jeg er død, når jeg har bekæmpet de andre, når jeg har gjort dit eller dat, så er der fred...
Og så er der ellers fri mulighed for at vælge hvilke ting der skal til at få fred i hjertet og sindet.
Der er forskellige veje, forskellige værktøjer, forskellige fremgangsmåder, våben, kager, hårdhed,
blødhed, blomster, river, penge, slag, kys og kærtegn.

OSV!

Overboen er en pestilens!
Men du kan vælge!? Du kan tage knytterne med og gå op til din overbo, eller du kan tage blomster og et kort med.

Valget er dit gør hvad du har lyst til. Men vi kan kun gøre én ting ad gangen.

Men uanset hvad du har gjort kunne du ikke gøre det anderledes, men det kan du næste gang for da er du en erfaring rigere.

Kærlig hilsen
Jacob

 
Lagt op : 05/08/2011 18:31
(@Anonym)
Indlæg: 0
 
Jacob wrote:
Valget er dit gør hvad du har lyst til. Men vi kan kun gøre én ting ad gangen.

Tankevækkende... Vi kan kun gøre en ting ad gangen. Men vi kan ikke lade være med at gøre noget.

 
Lagt op : 05/08/2011 18:47
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Først vil jeg hentyde til den uvl og de 2 Tonoroser. Altså at fatter møj lidt. Måske jeg skulle have fulgt bare lidt med i skolen.

Jeg sætter pris på dit svar, for din skrift har prøvet og skabe mange tanker i mig.

Kan man tale om en "fri vilje", hvis den er underlagt begrænsninger?

Må være ærlig og skrive jeg ikke kan huske dit svar. Har fået lidt og drikke i dag. Så jeg vil bare forholde mig til det spørgsmål du stilte der. Altså ovenover.

Tricky. Det er et skide godt spørgsmål. Smager en bøf godt uden krydderier? Smager bøffen bedre hvis man kender og kan bruge alverdens krydderier?

Ja. Men er den frie vilje så blevet styrket af man kender til flere krydderier?

Har man fri vilje bare fordi man har flere valg?

Godt være det ikke giver helt mening til det du skrev, men fattede heller ikke møj.

 
Lagt op : 05/08/2011 18:59
(@jostein)
Indlæg: 712
Medlem
 

Jeg har ikke lest alt ovenfor, ville bare si dette.
Graden av fri vilje er jo avhengig av hvor langt eller kort man er kommet i sin utvikling.
En som er fylt opp av begjæret etter sjokolade har "fri" vilje til å velge hvilken butikk han skal gå å kjøpe denne sjokoladen, og han velge hvilken han skal kjøpe. Men ser vi på begjæret hans , så er jo ikke viljen særlig fri.
Også i motsetninger er det ofte ikke en fri vilje.
Hvis man feks er misunnelig på dem som har et spesielt talent,så kan man velge å ikke utvikle denne evnen , bare være misunnelig. Hvis man velger å selv bli flink i dette for å bli hyllet og gjerne føle at andre er misunnelige, så er det i bunn og grunn det samme.
Om man er passiv eller aktiv, så har man da en karakter med dårlig selvfølelse og man handler ikke fritt.

 
Lagt op : 05/08/2011 19:25
 Ejby
(@Ejby)
Indlæg: 2040
Medlem
 

Fra det højeste synspunkt er der kun en vilje...Guds!

Kh. Ejby

 
Lagt op : 05/08/2011 20:57
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Graden av fri vilje er jo avhengig av hvor langt eller kort man er kommet i sin utvikling.

Af den udvikling som er blevet skabt for en.

Fri vilje er svær for mig og forstå. Jeg forstår jeg har mange valg og beslutninger i mig. Men jeg frygter ikke mine fejl, for jeg ved der er noget som guider mig. At der er noget guddommeligt som vejleder mig.

Måske denne skrift ikke kan forstås til det du skrev til mig, men skriver det fordi det betyder meget for mig.

~Dine fejl, er vores fejl. Vi er samlet og fælles i evigheden~

 
Lagt op : 05/08/2011 22:08
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

"Er du eksempelvis smidt i fængsel, så kan du kun bevæge dig på et bestemt område".

Det område som magterne har bestemt du må have. Op, ned, højre, venstre. Altså for mig er der ingen fri vilje. Du kan selv vælge hvilken vej du vil spise pølse, men smagen vil være ens.

"Det er din frie vilje".
- Men underlagt magternes begrænsninger, fordi du har brudt magternes selvskabte love.

Ja, du har lov til at spise pølsen, men bare fordi du har fået lov til at spise en pølse. Betyder det jo ikke du har fri vilje.

"Magten over dig bestemmer dine udfoldelses muligheder og rum, men du bestemmer selv hvad du vil bruge dit rum og dine evner til".

Efter hvad jeg kan forstå på dette citat, har vi ikke en fri vilje. Fordi magterne bestemmer hvad vi må.

"Hvis man vælger at hoppe så hopper man. Man gør det man har lyst til. Fri vilje er forbundet med lyst".

Enten er det forbundet af lyst eller af mulighederne.

"Hvis nu du elsker at cykle en tur rundt om en sø i stedet for at køre den i traktor. Så vælger du at cykle den. Selvfølgelig kunne du ha valgt at køre i traktor, men det gjorde du ikke".

Og her er vi så ved spørgsmålet om fri vilje. MÅSKE. Jeg tog cyklen, selvom jeg kunne have valgt traktoren.

Hvorfor tog jeg cyklen, når jeg elsker og køre traktor?

"Selvfølgelig kunne du ha valgt at køre i traktor, men det gjorde du ikke".

Kunne det have været planlagt at jeg skulle cykle?

"Viljen er altså begrænset indenfor valgende, men valgende er til at vælge".

Men hvis jeg havde en bil ville jeg have valgt og køre en tur til "Endnu et valg"

Med alt det skriveri her kan jeg næsten kun komme frem til at fri vilje faktisk ikke findes. Men at man kun kan vælje ud fra de valg man har, og det må næsten være en forudbestemt fri vilje eftersom man kun har nogle bestemte valg.

“Magten over dig bestemmer dine udfoldelses muligheder og rum, men du bestemmer selv hvad du vil bruge dit rum og dine evner til”.

Nej, for magten har jo allerede bestemt hvad du skal bruge dine evner til. Igennem alle de uddannelse systemer som findes. Der bliver man jo ledet stort set hele vejen igennem udfra hvad ens evner rækker til.

Men hvis vi tager den fra fængselt af. Med op, ned, højre og venstre. Er der jo også mange flere valg. For man kan også hoppe til halvt til højre, og halvt til venstre. Man kan bukke sig ned. Man kan løfte den højre hånd mens man hopper.

"Hvad er en fri vilje" er det spørgsmål jeg havner på igen.

 
Lagt op : 05/08/2011 22:10
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej igen Casper!

Ok, Ja.

Selvfølgelig er der mange flere valg til eksemplet med fængslet, men jeg kunne desværre ikke nå dem alle sammen. Man kan også bøje lille fingeren imens man går ned i højre knæ og langsomt op i det venstre, med næseborene meget åbne og det hvide ud af øjnene, imens man spytter tørt.

Quote:
Hvorfor tog jeg cyklen, når jeg elsker og køre traktor?

Midlertidig hjerneblødning? Sindssyge? Overvægt? Demens?

Ej, jeg ved hvad du mener, men du sætter det jo også på spidsen.

Der er valg at træffe og du kan med din frie vilje bestemme hvad du vil vælger.
Du kan bestemme om du vil gå til højre eller venstre? Hvis ikke det er fri vilje, hvad er det så? Du er jo ikke tvunget til at vælge højre?

Whats the problem?

Quote:
Nej, for magten har jo allerede bestemt hvad du skal bruge dine evner til. Igennem alle de uddannelse systemer som findes. Der bliver man jo ledet stort set hele vejen igennem udfra hvad ens evner rækker til.

Du vil gerne gå hånd i hånd med din kæreste, men du vil ik ha hænder?
Du vil gerne ha et hus, men du vil ikke ha væggene og taget?
Du vil gerne kunne tænke, men du vil ikke ha en hjerne og et sind?
Du vil gerne leve og bevæge dig men du vil ikke ha en krop eller en sjæl?
Du vil gerne opleve men du vil ikke ha en ånd?

Hjernen, sindet, kroppen, hjertet, sjælen, ånden, er alle begrænsninger, er alle rum, er alle fængsler.

Ånden er et fængsel fordi at den ikke kan udslette sig selv, den er for evigt dømt til at opleve.
- NEJ! Der er ikke nogen absolut fri vilje, denne absolutte frie vilje er nemlig identisk med et absolut intet.

Uden begrænsning ingen mulighed for oplevelse. Men indenfor begrænsningerne har vi jo mulighed for at vælge og det er den eneste fri vilje vi har, hvis vi havde mere ville vi ikke eksistere, så uanset dens omfang er den jo i sandhed Guddommelig.

Hvad skal du bruge din udfoldelse til, hvis der ikke er et sted eller noget som kan holde din udfoldelse, eller som du kan fylde ud i. Hvad ville sex være uden mandens penis og damens skede.
(Det var fristende at sige fisse og pik, men jeg gjorde det ikke)

Evigheden er i sig selv en absolut begrænsning fordi at den kan ikke ophøre.

Kan vi komme på en sportsgren der ikke er velsignet med et sted og begrænsning?
Har et teaterstykke på mere en 45min nogensinde været til glæde eller gavn for nogen?
Er 3D briller ikke et sandt og ubrugeligt helvede?

Nok om det..
Men ja du kan kun vælge udfra de få valg du har, det er en af de få erkendelser i livet der kan gøre et menneske meget lykkeligt. Når fangen i fængslet har indset at han ikke kan slippe fri er han blevet en fri mand.

Fri vilje er både mørke og lys, men det kan aldrig blive så mørkt at man bliver helt opslugt og fortæret og det kan heller aldrig blive så lyst at man er for evigt forblændet.

Viljen er bundet til ånden, men ånden er fri. På den måde er vi fængslet og frie i ét.

Magten er jo dig selv og ikke et eller andet der står over dig. Hver eneste engel i himmelen er en del af dig selv og du af den.

Alt hvad du bliver tilbudt af uddannelse har du selv bedt om. Og sikke en fri vilje vi får beskrevet her! HOLY HALL! Du siger måske at du gerne vil være kriger, vupti krigen og lemlæstelserne kommer til dig.

Hvad nytter det at du fødes til et liv i vandet hvis du ikke kan svømme?

Alt hvad du har fået, har du bedt om, større fri vilje findes ikke. Det jo ligefrem titlen som Universets hersker man her kan påtage sig i forhold til hvor meget man egentligt er absolut selvbestemmende i ens egen skæbnedannelse.

Hvis du ønsker dig en kone og et barn så får du det, måske du skal vente et par dage eller måske et par liv og hvad gør det, du FÅR DET. Hvis du ønsker glæde, kærlighed og fred, gnid lidt "på fri vilje lampen" og vupti 3000 år efter ønske opfyldt! vasko!'

Der findes ikke andet end fri vilje. Denne fri vilje er begrænset ved at den tilhøre ånden, ånden er fængslet til evigheden.

Jeg har sagt det som det er.
Og så kan du selv bestemme hvor meget fri vilje du har, eller hvor meget der findes.

Det bliver selvfølgelig svært hvis vi skal ha græsset til at tale og hunde til at flyve, hvis alt skal være grænseløst. Man kan ønske sig grænseløshed for en tid, og man vil få hvad man ønsker, men man vil blive mæt og sukke og bede om en skovl og noget jord at grave i.

Kærlig hilsen
Jacob

 
Lagt op : 05/08/2011 22:34
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

"Vår viden styrker vår frie vilje. Gennom viden kan vi skape en bedre skæbne".

Hvilken viden?

Hvornår lære vi af den viden vi burde have lært af?

Jeg snakker om historien, og den har vi jeg kun lært en brøkdel af.

"Men vår frie vilje er dog kraftig begrænset".

Fordi vi lever ud fra de jordiske og åndelige magter, som stadigvæk kæmper om magt.

"Men jeg kan med viljen bruge all min fritid i 5 år og bli en dygtig violinist".

Have du levet et liv med fri vilje kunne du blive det på 2.5 år.

(Men hvad ved jeg om det?)

 
Lagt op : 05/08/2011 22:55
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Skal lige finde ud af hvilken vej jeg skal sluge den pølse du har lagt for mig. Tager vist lidt tid og fordøje den. Også skal jeg nok komme med et fint svar.

Mange venlige hilsner.
Kasper

 
Lagt op : 05/08/2011 22:57
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej Kasper,

:) Det er helt fint.

Du skriver bare når der er tid og lyst.

Kærlig hilsen
Jacob

 
Lagt op : 05/08/2011 23:31
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Så fri vilje er forbundet med valg.

Quote:
Alt hvad du bliver tilbudt af uddannelse har du selv bedt om.

Hvornår har jeg bedt om det? Jeg er ufaglært, men har prøvet og gå på uddannelse. Jeg valgte at droppe ud i stedet for at færdiggøre dem. Fordi jeg valgte ikke at lave lektier og følge med. Men det var jo ikke sikkert det var noget jeg valgte at gøre, for det kunne have været forbundet med mine psykiske problemer. Eller en forudbestemt skæbne, altså at det var planlagt.

Quote:
Og så kan du selv bestemme hvor meget fri vilje du har, eller hvor meget der findes.

~Det er dit eget valg om du har en fri vilje~

Jeg kan acceptere at min skæbne er planlagt, eller jeg kan vælge og skabe den selv. "Forudbestemt fri vilje". Jeg blev ikke født med en fri vilje, fordi magterne havde planer for mit liv.

Quote:
Hvis du ønsker glæde, kærlighed og fred, gnid lidt "på fri vilje lampen"" "og man vil få hvad man ønsker

Når man lære og opfylde sine ønsker.

Quote:
Magten er jo dig selv og ikke et eller andet der står over dig. Hver eneste engel i himmelen er en del af dig selv og du af den.

Smuk tanke. Vil bare lige takke dig for dit svar. Du er god til at vælge hvilke kryderier du har brugt til din pølse.

Fri vilje findes.

Quote:
HOLY HALL!

Når man forstår man har den og gør sig fortjent til den.

 
Lagt op : 06/08/2011 12:33
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Hej Punzaaak

Der er ingen, der lægger planer for dig. Ingen overjordiske magter, der bestemmer hvorhen du må gå. Ifølge loven om karma er du selv ophav til alt, hvad du møder af godt og ondt. Mere retfærdigt kan det næsten ikke blive.

Glæd dig over, at du ikke kender til detaljerne i din fremtid. Betragt den i stedet som et ocean af muligheder. Nyd det og lad dig overraske af dens genialitet, efterhånden som den åbenbarer sig for dig.

Planen for dette spiralkredsløb blev lagt, da du var kosmisk bevidst i foregående spiralkredsløb. Den kosmiske "søvn", du befinder dig i lige nu, er en legeplads, en skole, et livskundskabsuniversitet, som vil give dig fornyet forståelse og nye oplevelser. Sommetider føles det surt, og andre gange er det virkelig fedt - men glæd dig over, at du allerede nu har smugkigget i facitlisten og kan få færten moderplanen: Du skal komme til at forstå og opleve at ALT vitterligt er såre godt!

Hilsen
Petersh

 
Lagt op : 06/08/2011 15:38
(@Anonym)
Indlæg: 0
 

Kære Kasper tak for dit svar,

Og tak for dine venlige bemærkninger angående krydderierne, og tak for dine indlæg, du er en modig, ærlig og vedholdende fyr.
Alt den sluge pølse snak har gjort at jeg simpelthen måtte have hotdogs i dag.

(soyapøller)

:)

Citat mig..

Quote:
Alt hvad du bliver tilbudt af uddannelse har du selv bedt om.

Citat dig..

Quote:
Hvornår har jeg bedt om det? Jeg er ufaglært, men har prøvet og gå på uddannelse. Jeg valgte at droppe ud i stedet for at færdiggøre dem. Fordi jeg valgte ikke at lave lektier og følge med. Men det var jo ikke sikkert det var noget jeg valgte at gøre, for det kunne have været forbundet med mine psykiske problemer. Eller en forudbestemt skæbne, altså at det var planlagt.

Petersh kommer rigtig godt og dejligt optimistisk ind på denne problematik.

Man bliver selvfølgelig nød til at tage tidligere liv og tilstande med i sin betragtning hvis det skal give mening og blive retfærdiggjort at vores daglige situation er selvforskyldt. Ligesom at vi også må tage dagene i dette liv i betragtning for at se hvordan at det ene bliver årsag til det andet.

Hvis et menneske føder et barn, så ved vi at denne virkning udfolder sig på baggrund af årsager der ligger længere tilbage i tiden.
På samme måde føder mennesker tilstande og skæbner hele tiden, problemet er at vi ofte er afskærmet baggrunden til disse skæbner, på grund af at virkningerne er sat i gang i tidligere liv.

Men det betyder ikke at man skal føle sig skyldig, tværtimod, pointen er at man ikke har kunnet handle anderledes og at det hele har været meningen for at danne erfaringer og livs oplevelse. Erfaringer som med tiden skal gøre en fri af sorg og ulykke og livs oplevelser som man har ønsket sig engang langt tilbage fortiden og udviklingen.

Psykiske lidelser kan være noget af det vanskeligste, jeg har selv haft mange problemer med tankerne. Det gode ved det, er at det har tvunget mig til at leve et sundere liv. Jeg tror ikke at fysiske lidelser havde kunnet få mig på rette spor.

Psykisk sygdom har sparet mig for ikke at falde i et evigt mørke og det er jo en af lidelsernes mange positive funktioner.

Jeg havde beregnet det ”fundamentale” åndelige verdensbillede som 18årig, desværre var det bare uden farver, men udelukkende det mekaniske, tekniske og funktionære i en meget abstrakt og kompleks form.
Det var skelettet og funktionen af universet, men der var ingen kød, hud, hår, nerver eller følelse.
Og det førte til en voldsom anarkistisk og kaos stræbende tankegang og skæbne som at jeg må knokle med den dag i dag, og som har skabt orkaner og oversvømmelser af støj, forvirring, uro og ulykke i min bevidsthed.

Men som en tanke og teori der får følelse og fornemmelse, eller et sort og hvidt skygge landskab der beklædes med alverdens farver og lys, kan jeg huske hvordan den mekaniske kaossamling af indviklede ledninger, rør og maskineri i sorte grå toner fik liv inde i mig, da Martinus ubehøvlet kylede en meget tung spand med solens lys, kærlighed og regnbuens farver smask lige i synet på mig og billedet fik liv og mening og jeg blev såret som et lille barn og fattede absolut ingen ting.
Nogenlunde derfra begyndte en langsom og finere helings og erfarings proces.

Grunden til at jeg nævner dette om mig selv, er fordi at jeg syntes at jeg så småt er begyndt at finde ud af hvad livet handler om og hvad jeg må gøre for at nyde det.

I forhold til fri vilje, for det er et vigtigt emne, der mener jeg dybest set kun at man behøver en smule fri vilje og en lille men virkelig lyst til at elske sine medmennesker og omgivelser og uanset hvor meget fri vilje man så end måtte ha til rådighed så kan man sætte alt ind hvad man overhovedet har på at vælge denne kærlighedens vej.

Kærlig hilsen
Jacob

 
Lagt op : 06/08/2011 19:45
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Tiden vil vise at der er noget som har lagt mange planer for mig. Og dig. Tiden vil vise at der er noget som har lagt mange planer for Jorden.

Der var en grund til at stilte spørgsmålet om jorden var ledet af jordiske eller åndelige magter. Og det er fordi der er nogle magter som leder mit liv. Om det er fysisk, åndeligt eller både og kan jeg så ikke vide.

Der var en grund til jeg stilte spørgsmålet om jeg har en fri vilje hvis der er noget som har magt over mig. Og det vil jeg ikke mene jeg har så længe jeg af ledet af de ukendte dele for mig som har magt over mig.

Og derfor stilte jeg spørgsmålet om jeg først skulle have lige så meget magt som magterne for at kunne få en fri vilje. For før jeg er en aktiv deltager i de planer som er lagt omkring mit liv. Er jeg ikke skaberen af min skæbne.

Jo, jeg er da skaberen af meget. Men jeg vil ikke mene jeg er planlæggeren. Eftersom der er noget som har lagt planer for mig.

Quote:
moderplanen

Nogle spørgsmål.

Var det planlagt at jeg stilte de spørgsmål jeg gjorde til at starte med så jeg kunne skrive denne tråd?

Var det planlagt at jeg skrev om krydderier, så jeg senere kunne skrive et kompliment til Jacobs pølse?

Måske ikke spørgsmål som vil vække de store tanker i dag, men om et års tid vil det vække mange tanker.*

Har Gud en masterplan?

*Fordi vi vil finde ud af meget er planlagt.

Er vi skaberne af den plan, eller er den planlagt?

"Er det i 2012 vi starter freden Gud?"

Har hørt noget om at Martinus skrev at vi mangler nogle verdenskrige, men jeg har tilgengæl også læst at 3 verdenskrig vil blive udkæmpet med køller. Og bagefter vil der helt sikkert være velkrydret pølser og kolde pilsner.

~Freden starter når verden er klar~

 
Lagt op : 06/08/2011 22:05
 Ejby
(@Ejby)
Indlæg: 2040
Medlem
 

Du har på en måde ret...og så alligevel ikke. :-)

Spørgsmålet om den frie vilje er komplekst og svaret er paradoksalt.
Det er diskuteret mange gange uden at nå et endegyldigt svar. Det kommer
an på perspektivet du ser det fra.

Kh. Ejby

 
Lagt op : 06/08/2011 22:47
(@Anonym)
Indlæg: 0
Topic starter
 

Spørgsmålet om den frie vilje er komplekst og svaret er paradoksalt.

Kan jeg få dig til at uddybe denne tanke? Jeg er ikke særlig uddannet, så jeg forstår ikke de ord du bruger.

Kh.
Kasper

 
Lagt op : 06/08/2011 23:25
Side 1 / 3

Skriv et svar

Forfatter navn

Forfatter Email

Titel *

 
Forhåndsvis 0 Revisions Gemt
Del: