MartinusForumDk

Del:
Notifications
Clear all

Fri energi?

9 Indlæg
3 Brugere
0 Likes
1,647 Set ialt
lasse
(@lasse)
Indlæg: 7650
Bruger Admin
Topic starter
 

Der er snak om at solenergi i form af solpaneler er ved at blive så billige at de kan konkurrere med kul, olie og gas. Man taler om at opnå paritet, dvs. at solenergi koster det samme eller mindre end forsil energi. Udbredelsen af solenergi sker i forskellige tempi rundt omkring fordi udbredelsen afhænger af sol (der er f.eks. mere sol i sydeuropa end nordeuropa), eksisterende elpriser og politiske subsidier.

Overordnet set falder prisen på solenergi fordi det er en teknologi og teknologi kan udvikles på samme måde som vi ser mobiltelfoner og computerere. Prisen på solpaneler er faldet med 75 procent de seneste 5 år og udviklingen fortsætter.

Et par fremtidsforskere har kigge på tallene og fundet at mængden af solenergi fordobles hvert andet år. Fortsætter udviklingen, så vil jordens energibehov være dækket om 14 år og der vil være energi i overskud om 20 år. Det åbner op for helt nye muligheder, da vi er begrænsede pga. den relativt dyre energi vi har lige nu.

Da jeg læste om overstående, så tænkte jeg om det er den form for "fri energi" (ikke gratis!), som Martinus har været inde på i et par foredrag. Jeg ved at nogle siger at Martinus har fortalt vi kommer til at kunne trække energi ud af luften (eller noget i den retning), men måske behøver det slet ikke at være så eksotisk. Måske skal vi bare have nogle solpaneler på vores tage, en masse vindmøller og nogle store batterier (de findes) og så kan vi bare bruge løs af energien - og så er det måske lige om hjørnet. Ikke flere krige om olie og andre enerigressourcer - og, ja, elbilerne er på vej på fuld drøn 🙂

For mere info se:
http://www.washingtonpost.com/blogs/innovations/wp/2014/09/19/the-coming-era-of-unlimited-and-free-clean-energy/

 
Lagt op : 28/09/2014 13:13
(@larskrog)
Indlæg: 1267
Medlem
 

Det vil være rigtig fint med solenrrgi i de mængder du er inde på og være fri af de olie penge som vi skal af med ,det vil være en stor lettelse for os alle.

Jeg tænker at det på et tidspunkt vil blive vigtigt at frigørelsen/rationalisering fra den arbejdstid vil blive benyttet til studiedage, således vi ikke kommer til at gå i lediggang. Hvis vi idag ser på vores lønseddel vil man kunne se at der allerede indbetales til arbejdsmarkeds bidrag - det skal bare udvikles.

måske solceller kan laves endnu mindre og effektive end dem du er inde på - mener martinus i en artikel skriver det bare bliver en lille antenne, hvilket måske overflødig gøre batterier ...

 
Lagt op : 02/10/2014 09:38
(@larskrog)
Indlæg: 1267
Medlem
 

Hvad gør de som ikke kan passe ect.?
- de vil få vejledning og hjælp
- hvad synes du da de skal gøre ?

Kun de få vil få gavn af det ?

- i sidste ende vil penge afskaffes og kun gyldig kvittering arbejdstimerkan benyttes til at bytte for andres skabelse og hvad de har benyttet af arbejdstimer råvare er gratis eller en gave fra Gud.

kan kun se retfærdigheden her

 
Lagt op : 03/10/2014 10:36
(@Svend)
Indlæg: 1448
Medlem
 

Med hensyn til fri energi, så tror jeg ikke vi er på det rette spor endnu. Jeg tror, at fri energi skal opfylde to kriterier:

1: Det skal være tilgængeligt i uendelige mængder overalt hvor man befinder sig, uanset om solen skinner (eller uanset alle betingelser i øvrigt).
2: Det skal ikke kunne lagres i depoter.

Måske den berømte E=MC i anden er det spor man kommer til at følge.

 
Lagt op : 04/10/2014 10:57
(@larskrog)
Indlæg: 1267
Medlem
 

Hørte et sted at når mennersker opfinder noget som virkelig fungere er det når vi har kopieret naturen.

Hvis vi tager vore konsorganer kan de tiltrække et kosmisglimt eller fri energi måske det her Chakra eller dysserkirtler skal undersøges - må sige jeg har ikke studeret det, men tror der må ligge noget der - da energien må kunne reguleres, da vi ikke kan tåle den i ukontrolleret mængde !

Lars

 
Lagt op : 04/10/2014 12:39
lasse
(@lasse)
Indlæg: 7650
Bruger Admin
Topic starter
 

@larskrog, jeg synes det er et stort skridt i den rigtige retning, hvis vi kan få meget af den forurening, f.eks. fra bilerne, ud af byerne (hint - elbiler - de er på vej). Det virker også til at internationale konflikter er præget af energispørgsmål og det vil alt andet lige også blive mildnet en smule, hvis energispørgsmålet får en mindre betydning. For mig at se er det et stort skridt i den rigtige retning.

Den artikel jeg henviser til er en af de absolut mest optimistiske. De fleste andre regner med at halvdelen af jordens elektricitet stammer fra vedvarende energi i 2050. Der er enorm opbakning i befolkningerne, så jeg er optimistisk og tror at det vil gå hurtigere.

@Svend, du har to kriterier:

1: Det skal være tilgængeligt i uendelige mængder overalt hvor man befinder sig, uanset om solen skinner (eller uanset alle betingelser i øvrigt).
2: Det skal ikke kunne lagres i depoter.

Hvorfor skal det ikke kunne lagres? Det er helt afgørende at energien kan lagres og det er forholdsvist let. F.eks. kan man pumpe vand op i højderne når der er for meget energi i systemet og lade flyde ned igen, når der er mangel på energi. Vind og sol er i øvrigt temmelig forudsigelige størrelser.

 
Lagt op : 05/10/2014 07:53
(@larskrog)
Indlæg: 1267
Medlem
 

Lasse , tror da også det er den rigtig retning, spændt på hvad der kommer af bølge energi eller udnyttelse tidevandet.

 
Lagt op : 05/10/2014 10:00
(@Svend)
Indlæg: 1448
Medlem
 

Hej Lasse.

Jeg tror ikke det vil være nødvendigt at oplagre den frie energi af flere årsager.

For det første vil den frie energi altid være let tilgængelig, derfor er det ikke nødvendigt at oplagre den. En energi man er nødt til at oplagre, vil ikke være fri - lagrene kan jo også tømmes, og så er man lige vidt - og et energilager vil altid medføre et vist energitab. Energi som sådan er altid til stede i ubegrænsede mængder, vi skal bare blive bedre til at dirigere energien i den rigtige retning.

For det andet så vil oplagring af energi betyde, at nogle vil komme til at eje disse lagre af energi, og der vil blive tjent på at sælge af dem. præcist som med olien osv.

Alt i alt så tror jeg, at den frie energi kan hentes nu og her når den skal bruges, hos den person der står og skal bruge den nu og her, uden mellemled i form af ejere og lagre.

 
Lagt op : 05/10/2014 10:50
lasse
(@lasse)
Indlæg: 7650
Bruger Admin
Topic starter
 

Hej Svend,

Jeg har to ting til det du siger. For det første kan jeg ikke få øje på en teknologi som kan give os den frie energi, på den måde du beskriver, indenfor et par årtier. Den eneste teknologi, som kan give konstant energi i øjeblikket er baseret på atomkraft eller fossilt brandstof. Vind, sol, bølger, som vil kunne give nok energi og er til at betale, har naturlige udsving, som der skal kompenseres for og der er "batterier" vejen frem.

For det andet, så bliver batterier allerede lavet i en størrelse, så den enkelte husstand kan få et batteri og på den måde komme "off the grid". Batterier er ikke lig med centraliseret energilagre. Derudover vil disse batterier sandsynligvis indeholde meget lidt energi. Måske til få dage ellers ugers forbrug (eller hvad der nu skal til at sikre et nødvendigt flow i energien). Batterier er allerede ved at blive så billige at det kan betale sig at installerede dem i almindelige huse med solpaneler på taget. Man forventer at det sker indenfor 2-5 år. Derefter er de centraliserede energiselskaber for alvor under pres. De ved de allerede og da de har mange milliarder ude at svømme i investeringer, så ser man også at de forsøger at begrænse udbredelsen for vedvarende energi, f.eks. ved at forsøge at få indført ekstra afgifter på husstande som har solenergi, få nedsat evt. tilskud og få dæmpet politiske miljømål (disse ting sker i USA og australien).

Jeg mener ikke at der er nogen tvivl om at vi vil gå mod en mere demokratisk energiforsyning, da den enkelte reelt vil få en større og mere direkte indflydelse på sit energiforbrug. Jeg siger ikke at vi er i den helt og fuldstændige ideelle situation, men det er miljømessigt et kæmpe skridt videre fra de sidste små 100 års forbrug af fossile brændstoffer og atomkraft. Og det sker lige nu med i et højere og højere tempo.

 
Lagt op : 05/10/2014 12:39

Skriv et svar

Forfatter navn

Forfatter Email

Titel *

 
Forhåndsvis 0 Revisions Gemt
Del: