Share:
Notifications
Clear all

Dyrs karma og udvikling  

Side 2 / 2

Pondus
Indlæg: 272
(@Pondus)
Medlem
Meldt ind: 14 år siden

Alt kan og bliver set og forstået i forhold til de bevidsthedslag vi "ser" og forstår ind i.
Med hensyn til dyrene følger de en spiralformet udviklingsvej ganske som mennesker gør det, ganske som planteriget gør det og ganske som mineralriget gør det.
Nogle dyr er i starten af spiralen og andre er på vej til, at gå videre ind i den del af spiralen som vi mennesker tilhører og på et tidspunkt vil vi også gå videre i spiralen.

Hvad angår gruppesjælen (arts-sjælen) betyder det reelt, at denne gruppe dyr virker gennem en sjæl, der har det meste af sin opmærksomhed på sin egen "nedsænkning" i materien (sjælens materieplan), det vil sige at "automat-funktionen her er meget kraftig i forhold til det udviklende menneske.

Når dyr er kommet til afslutningen af af sin gruppesjæls-periode vil det individualisere, altså trække sig ud af gruppesjælen og opbygge sin egen sjælskim, hvilket er en meget svær periode og også en periode hvor det vil være meget vigtigt for dyret at have mennesker omkring sig i forbindelse med opbygningen af mentalt stof omkring indsamling af menneskeerfaring, selv om denne jo i sagens natur vil være ret primitiv.

Jeg har selv oplevet vores kat, som nu er 18 år gammel gennemleve den periode hvor individualiseringen fandt sted, hun var omkring 10 år da det foregik og varede omkring et år, til at begynde med troede vi, at hun var i en depressiv periode, sådan virkede det, men da vi fik lov til at "kigge" med i hendes proces, var det tydeligt, at der var en stor smerte/frustration forbundet med frigørelsen fra den gruppe hun tilhørte, og indtil hun havde affundet sig med at være "alene", her var det en meget stor hjælp, at hun oplevede at "have selskab" af mennesker og samtidigt søgte hun, at samle erfaring gennem os, det skal siges, at i denne periode var hun meget opmærksom på børnene og søgte især dem.

Vi fik på et tidspunkt en stor hvid hund, en hvid shweizisk hyrdehund, en smule større end en schæferhund.
En dag vi sad i haven omkring vores bålplads, drengene legede efter spisningen og vi voksne sad og småsnakkede, da vi alle 3 oplevede, at scenariet skiftede, lyset blev anderledes, selv duftene omkring os var markant anderledes og vi så helt tydeligt hinanden som indianere omkring et bålsted, og vores hund var en ulv som levede sammen med os, oplevelsen varede nogle minutter, så var vi tilbage i det daglige scenarie, vi var noget små rystet, men på en god måde da vi var vandt til at opleve andre virkeligheder, også i kraft af vores arbejde, men vores hund var helt tydeligt meget forvirret og det tog et godt stykke tid inden den faldt til ro igen.

Som det plejer, var der en hel del forklaring i denne oplevelse, blandt andet at vi længe inden denne inkarnation havde en aftale på sjælsplan om at støtte "vores gamle ulv" i sine afsluttende runder af dyreriget, ikke at han nu skal være menneske med det samme, der ligger endnu en inkarnation i dyreriget inden det sker, der ligger lidt mere heri men det vil gøre indlægget noget for langt.

Generelt vil der altid ligge en aftale på sjælsplan med de dyr vi på tidspunkter i livet tager til os, intet er tilfældigt og vi har brug for hinanden, dyrene og os, brug for at udvikle sider som kun kan udvikles i respekt og samvær med og for hinanden.

Vi er alle på en stor udviklings-rejse gennem mange verdener og over mange tilværelser.

Jeg ved, at denne måde at opleve tilværelsen på, er min og andre vil opleve det anderledes, det har jeg stor respekt for, guds spisekort er stort!

Kh.Erik

Svar
Indlæg: 0
 Anonym
Meldt ind: 51 år siden

Hvor smukt! :)

Svar
Indlæg: 0
 Anonym
Meldt ind: 51 år siden

Kære Erik Pondus

Det rørte mig meget at læse dit indlæg. Du skriver bl.a. (vedr. jeres kat): "til at begynde med troede vi, at hun var i en depressiv periode, sådan virkede det, men da vi fik lov til at "kigge" med i hendes proces, var det tydeligt, at der var en stor smerte/frustration forbundet med frigørelsen fra den gruppe hun tilhørte ..."
Hvordan fik I lov til at "kigge" med i hends proces? Vil du uddybe det?

Jeg har selv en hund, som også - ind imellem - virker deprimeret. Han er begyndt at miste interessen for andre hunde og i stedet vender han hele sin opmærksomhed mod mig. Han er godt og vel 4 år, og forandringen er sket inden for det sidste halve til hele år. Samtidig er han meget plaget af forskellige symptomer, der i følge dyrlæge skyldes allergi. Jeg tænker på, om der er en sammenhæng.
Da jeg hentede ham som helt lille, gik han hen og satte sig ved mine fødder, mens vi ordnede papirerne. - Han "vidste", at han skulle med mig hjem. Det bekræfter, hvad du skriver, at der allerede har ligget en aftale på sjælsplan om, at vi skulle være sammen. Intet er tilfældigt. Min hund har givet mig og giver mig meget store udfordringer. Så store, at jeg ind imellem har været på nippet til at give op. Men "noget i mig" accepterer ikke, at jeg giver op. Og jeg bliver meget ked af det, når andre mennesker - i deres uforstand - foreslår radikale løsninger. Min hund og jeg har et skæbnefællesskab - derom hersker der ingen tvivl.

Det ville være skønt, hvis jeg kunne få endnu mere indblik i, hvad der rører sig i min hund. Men det kræver vel en intuitiv evne, jeg endnu ikke har udviklet tilstrækkeligt.

K.h. Nilaus

Svar
Indlæg: 0
 Anonym
Meldt ind: 51 år siden

Nilaus, nu var det ikke lige mig du ville høre fra. Men jeg må sige at der er noget spirituelt over de dyr vi knytter os til.

Svar
Pondus
Indlæg: 272
(@Pondus)
Medlem
Meldt ind: 14 år siden

Hej Nilaus

For at starte med det sidste afsnit i dit indlæg kan det måske være en god ide at se hvad din hunds udfordringer gør ved dig, ikke blot hvad der gør dig vred eller irriteret, men helt konkret hvad er det for knapper den "trykker på".
ALLE mennesker har brug for nogen at spejle sig i, og nogen til at skubbe til de grænser der nu engang er gældende for hver især og her er dyr ikke anderledes end andre mennesker, alt er udvikling og kan vi fornemme hvor udviklingen ligger for os selv er vi faktisk kommet et godt skridt videre.

Noget andet er så spørgsmålet om allergi, og her er der et område som mange hunde har problemer med, ganske som mange mennesker og især børn har problemer med for eksempel gluten, mælkeallergi etc.
Prøv eventuelt at tale med nogle der har forstand på netop den hunderace din hund hører til, for nogle racer er mere følsomme end andre med hensyn til kost.

Dit første spørgsmål ang. det at "kigge med" er det sådan, at både jeg og min kone arbejder med Healing og spirituel udvikling, ikke fordi vi på et eller andet tidspunkt har valgt det men fordi vi nu engang er sådan, min kone er født sådan og jeg oplevede en såkaldt kundalini-rejsning for mange år siden hvilket vendte fuldstændigt op og ned på mit liv.

Nogle af de "bivirkninger" der fulgte med gør, at vi kan "se" for eksempel ind i nogle andre verdener hvor for eksempel tidligere liv, fysiske og psykiske skader og til en vis grad kan ændre tidligere "skader" samt nogle andre ting som med tiden udvikles mere og mere.

Desuden arbejder og undervises vi af forskellige vejledere på nogle andre bevidstheds-planer, så alt i alt er det naturligt for os at virke med disse ting, vi er kort fortalt praktisk spirituelt søgende.

Jeg håber dette er svar nok, eller må du spørge igen.

Kh:Erik

Svar
Side 2 / 2

Skriv et svar

Author Name

Author Email

Titel *

 
Preview 0 Revisions Saved
Share:

Pin It on Pinterest

Share This