Share:
Notifications
Clear all

Det maskuline og feminine princip.  

Side 3 / 5

Pondus
Indlæg: 272
(@Pondus)
Medlem
Meldt ind: 14 år siden

Hej Jacob

Jo da, jeg fik en del ud af dit indlæg og kan kun være enig.

Svar
jc
Indlæg: 860
 jc
(@jc)
Medlem
Meldt ind: 13 år siden

Det er jeg glad for at høre :)

Det var også et vigtigt indspark du kom med, at de to er ét.

Kh JC

Svar
Pondus
Indlæg: 272
(@Pondus)
Medlem
Meldt ind: 14 år siden

Jeg tænker på det du nævner i forbindelse med religionernes maskuline og feminine udtryk og det er ganske i tråd med min egen oplevelse af nogle af religionerne.

Når jeg gør klar til at arbejde i mit behandler rum, tænder jeg først det maskuline lys i vest, for faderen, sønnen og helligånden og derefter det feminine lys i øst, for alle mine relationer her og i de indre verdener.

Min oplevelse af, at religionerne er som farverne i en regnbue, delt op i grundlæggende energi-kvaliteter, og for mig er der en dybere sandhed hvor disse stråler mødes i et hele omkring sjælens plan.

Kan vi rette vor bevidsthed ind efter dette "udspring" vil vi kunne opleve Martinus, jesus, Budhas sandheder som noget selvfølgeligt.

Men, også som jeg oplever det, kan vi ikke nå højere end vi har frigjort lavere stof i os selv, ikke blot på grund af "tærskelvogtere" men også på grund af "gennemskilligheden" i vore legemer.

Det maskuline og det feminine i os må nå en form for harmoni eller sammensmeltning.

Alt folder sig ind i sig selv efterhånden som vi "oplever" højere og højere sider af os selv og retter vi bevidstheden langt nok op vil vi opleve at menneskeheden i sig selv er maskulin.
Kigger vi efter menneskehedens feminine side må det være dele af engle og deva riget.

Disse tanker vil nok være en provokation for mange men prøv engang at se dem i et større sammenhænge.

Kh.Erik

Svar
jc
Indlæg: 860
 jc
(@jc)
Medlem
Meldt ind: 13 år siden

Hej Erik,

Tak for dit indlæg.
Jeg tror at vi er enige i mange sammenhænge.

Men jeg kan ikke udtale mig om de ting du er inde på, da jeg ikke har viden eller kompetencer på de områder.
Det lyder interessant og spændende!

Nu kommer jeg selvfølgelig lige med en opsurming og nedkogning af hvad jeg mener essensen af min pointe er.

Jeg er meget enig i at det maskuline og feminine er på vej imod at skulle opnå ligevægt og harmoni med hinanden.
Dybest set mener jeg at JEGet er identisk med det feminine og bevægelserne er identisk med det maskuline og energien er der hvor at de to mødes og opnår harmoni, liv og tilværelse.

Den totale erkendelse af de tre Faderen(jeget) sønnen(energien) og helligånden(bevægelserne) som værende en uadskillig og levende enhed der udgør ét eneste væsen, og den absolutte virkelighed, ser jeg som harmoni imellem det maskuline og feminine princip.

Menneskeriget er en perception af det absolutte, altså en harmonisk opfattelse af " noget som er" som ifølge Åndsvidenskaben forekommer når at den feminine og maskuline pol er i fuldkommen balancerne og ligevægt i det levende væsens bevidsthed. Altså når at Jeg opfatter mig selv som værende ude omkring ligesåvel som inde i mig selv. Når at jeg bevidst eller ubevidst ikke kan få øje på andet end mig selv eller jeget i alle ting og derfor er opfyldt af absolut, virkelig og ærlig tolerance.

Så menneskeriget er over alt, fordi at menneskeriget er intet andet end vores ydre og indre selvopfattelse hvori at det maskuline og feminine princip opfylder hinanden fuldkomment i bevidstheden.

Kærlig hilsen
Jacob

Svar
Pondus
Indlæg: 272
(@Pondus)
Medlem
Meldt ind: 14 år siden

Hej Jacob

Jeg er ikke uenig i det du skriver og din forståelse af at jeg`et er feminint og bevægelse er maskulint er jeg meget enig i.
Da jeg nu er praktiker bruger jeg lidt en anden defination, det feminine manifesterer ånden i kødet, det maskuline i os er energien bag evolutionen, det der populært sagt driver energien ind i en fremad/opstræbende kraft der inkarnation efter inkarnation beliver og udvikler chakra efter chakra indtil vi når dertil at hjerte-centret bliver belivet i en grad der åbner op for de øvre centres overtagelse af de primære opgaver og derved vil de nedre centre blive sekundære og dyret i mennesket vil miste sin kraft.
Energien som du nævner kommer ind / bliver suget ind gennem et center ved milten som virker nærmest som sollys gennem en krystal, i dette center deles energien op i de forskellige farver/energityper som derefter beliver hvert sit hovedcenter (Chakra), så også her er vi stort set enige, som jeg oplever det, selv om vi bruger forskellig terminilogi.

Med hensyn til treenigheds-princippet, faderen, sønnen og helligånden ser jeg nok princippet mere konkret, faderen som det indstrømmende åndelige princip, al tings udspring og ophav, sønnen ser jeg som det menneskelige princip og et fokus i vor udvikling og stræben igennem menneskeriget, et fyrtårn kunne man sige.
Helligånden er for mig meget konkret, en meget kraftig energi, strømmende i en ubetinget harmoni, rummelighed, balance, accept og indsigt.

Det maskuline/feminine princip går igen i mange forskellige lag af vor bevidsthed, i vor fysik og i vor psyke.
Ofte er det meget tydeligt at ”se” helt konkret i de æteriske/astrale legemer hvor der er opstået ubalancer i forhold til dette princip og hvor de er opstået i inkarnations-forløbet.

Når den maskuline og feminine pol er fuldstændig i balance vil de smelte sammen, det der i nogle kredse kendes som ”Det kymiske bryllup”, det ubetingede menneske.

Det ovenstående er blot som jeg ser det, og jeg har fuld forståelse for, at alt kan se anderledes ud gennem andre ”briller”.
Alt vi kan forstå nu, vil blot være børne-tanker om 50 år.
Vi ser og forstår med de begrænsede sanser vi lige nu har til rådighed, mange børn bliver født med en indre forståelse som de færreste kan forestille sig i dag.

Kh.Erik

Svar
Side 3 / 5

Skriv et svar

Author Name

Author Email

Titel *

 
Preview 0 Revisions Saved
Share:

Pin It on Pinterest

Share This